από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Περίγελος της πιάτσας έχει γίνει ο Μαυρίδης του liberal και του «Φιλελεύθερου» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Θανάσης Μαυρίδης ως οπαδός του Τζήμερου

Ο Θανάσης Μαυρίδης ως οπαδός του Τζήμερου

Γελάει ο κόσμος
Δευτέρα, 19 Μάρτιος 2018

Μέχρι να... ανατείλει το άστρο του Μητσοτάκη στη Νέα Δημοκρατία, τον Θανάση Μαυρίδη τον γνώριζε κανείς είτε ως κολλητό φίλο του Τζήμερου, είτε ως λιβανιστήρι του Λαυρεντιάδη. 

Τελευταία έγινε κι εκδότης. Έβγαλε μία εφημερίδα με τίτλο "Φιλελεύθερος", η οποία έχει πατώσει στις κυκλοφορίες. Αρχικά πήγε να αντιγράψει (που πας ρε Καραμήτρο;) την Liberation. Το έκραξε όλη η πιάτσα κι άλλαξε το λέι άουτ. 

Εσχάτως βαδίζει από γκάφα σε γκάφα. Μία με τον Τσίπρα, μία με τον Παππά και τον Καμμένο, μία με τα δήθεν νέα μνημόνια, μία με το ένα, μία με το άλλο οι διαψεύσεις πέφτουν σαν βροχή. Δ Ι Α Σ Υ Ρ Μ Ο Σ της δημοσιογραφίας είναι αυτό που συμβαίνει. Βέβαια εδώ που τα λέμε, δεν τρέχει και τίποτα. Τρεις κι ο Μαυρίδης την διαβάζουν την εφημερίδα. 

Ο Μαυρίδης, λέγεται στην πιάτσα, πως παρουσιάζεται ως ο... εκλεκτός εκδότης του Κούλη. Μέχρι και έρανο έκαναν στην Πειραιώς για να βοηθήσουν την εφημεριδούλα του. Όπως μαθαίνω, όμως, πληθαίνουν οι νεοδημοκράτες που λένε στον Μητσοτάκη να τον μαζέψει γιατί ξεφτιλίζει το κόμμα με τις συνεχείς γκάφες της εφημερίδας του. "Δεν είναι εικόνα αυτή εφημερίδας να μεταδίδει ψεύτικες ειδήσεις μόνο και μόνο για να πουλήσει και να εκθέτει έτσι το κόμμα" λένε πολλά γαλάζια στελέχη. 

Τι να τους πει κι ο Μητσοτάκης που, όπως λεγόταν και γραφόταν, προσπαθούσε πριν από καιρό να "ψήσει" επιχειρηματίες να βοηθήσουν το εγχείρημα του "Φιλελεύθερου"; Εδώ δεν βάζει τον Άδωνι στον πάγο για να αποφύγει τα χειρότερα που θα έρθουν με το σκάνδαλο Novartis. Με τον Μαυρίδη που ζει το όνειρό του θα ασχοληθεί;

Σε κάθε περίπτωση ο Μαυρίδης αυτή τη στιγμή αποτελεί τον περίγελο της δημοσιογραφικής πιάτσας. Γελάει ο κόσμος. 

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή