από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

ΥΨΗΠΤΕ: Eλεύθερη τηλεοπτική πρόσβαση σε αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα

Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής

Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής

Τετάρτη, 21 Μάρτιος 2018

Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε σήμερα το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, πρωτοβουλία για την κατάρτιση ενός εθνικού καταλόγου γεγονότων μείζονος σημασίας, στα οποία το κοινό θα έχει ελεύθερη τηλεοπτική πρόσβαση. Με αυτή την πρωτοβουλία το υπουργείο επιχειρεί να διασφαλίσει ότι συγκεκριμένες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι οποίες παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, θα μεταδίδονται υποχρεωτικά από κανάλια ελεύθερης λήψης (και όχι συνδρομητικά), ώστε να εξασφαλίζεται η δωρεάν τηλεοπτική πρόσβαση της κοινωνίας σε αυτές.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή πρακτική, τέτοιες εκδηλώσεις μπορεί να είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ο ημιτελικός και ο τελικός του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, ο τελικός του Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου Πρωταθλήματος μπάσκετ, κα.

Συντονιστικό ρόλο στην κατάρτιση αυτού του καταλόγου, ο οποίος αποτελεί πρόβλεψη της ενωσιακής νομοθεσίας για τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών Μέσων έχει αναλάβει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του υπουργείου ΨΗΠΤΕ.

Η διαδικασία διαβούλευσης έχει ξεκινήσει με την πραγματοποίηση δυο συναντήσεων με τους εμπλεκόμενους φορείς (συνδρομητικά κανάλια και σταθμoύς ελεύθερης λήψης), ενώ στην παρούσα φάση ?μέσω του ΟpenGov (www.opengov.gr)- οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να απαντήσουν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις, συμβάλλοντας στην κατάρτιση αυτού του καταλόγου. Η δημόσια διαβούλευση μέσω του OpenGov θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2018.

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή