από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Κατηγορία: MEDIA

Κρατηθείτε: Έρχεται το απόλυτο ξεβράκωμα των συμμοριών των social media - Ονόματα και διευθύνσεις

Social media

Social media

Μείνεται συντονισμένοι...
Πέμπτη, 19 Απρίλιος 2018

Έχουν γίνει κατά το παρελθόν αναφορές στις συμμορίες των social media, οι οποίες είχαν δημιουργήσει σελίδες εκατομμυρίων "φίλων" για να προωθούν επί πληρωμή ιστοσελίδες επιχειρηματιών και δημοσιογράφων, προκειμένου να εμφανίζουν υψηλή επισκεψιμότητα και να νέμονται την διαφήμιση. 

Οι πρόσφατες αλλαγές στο facebook είχαν ως αποτέλεσμα το σύστημα να τιναχτεί στον αέρα και οι ιστοσελίδες των πελατών τους να αρχίσουν να καταρρέουν. Τα αποτελέσματα θα γίνουν ορατά στο επόμενο διάστημα και ο κάθε κατεργάρης θα καθίσει στον πάγκο του ή σωστότερα στην θέση που του αξίζει. 

Ένα από αυτά τα καλόπαιδα ήταν και υπάλληλος κορυφαίας διαδικτυακής πολυεθνικής εταιρείας, η οποία έχει ενημερωθεί για τις απάτες του υπαλλήλου της. 

Τα γεγονότα και οι αλλαγές μας πρόλαβαν, το απύθμενο όμως θράσος των συγκεκριμένων ατόμων ήταν τόσο μεγάλο ώστε διανοήθηκαν να καταφύγουν σε καταγγελία δια δικηγόρου ελπίζοντας ότι θα δικαιωθούν προκειμένου να συνεχίσουν την παράνομη δράση τους. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, το σύστημα κατέρρευσε και μαζί οι δήθεν υψηλής επισκεψιμότητας ιστοσελίδες - μεταξύ αυτών αρκετές από τις πιο γνωστές- με αποτέλεσμα οι αεριτζήδες να χάσουν το υψηλό εισόδημα που εισέπρατταν και οι πελάτες τους τα χρήματά τους. 

Σε λίγο καιρό οι συγκεκριμένες συμμορίες θα παρελάσουν με όνοματεπώνυμο και διεύθυνση, ούτως ώστε όσοι ζημιώθηκαν, να προσφύγουν εναντίον τους για διαφυγόντα κέρδη και όχι μόνον, εφ' όσον η δράση τους εξαντλεί σωρεία άρθρων τόσο του ποινικού όσο και του αστικού κώδικα. Αυτά προς το παρόν.

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή