από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Η αληθινή ιστορία μιας θορυβώδους παραίτησης στην ΕΡΤ - Τα «χρυσά μπόνους» και η «ηρωική έξοδος» που σήκωσε σκόνη

Ο Νίκος Μιχαλίτσης

Ο Νίκος Μιχαλίτσης

Τετάρτη, 16 Μάιος 2018 12:08

Εξαιρετικά περίεργο είναι το timing της παραίτησης, τις προηγούμενες ημέρες, του Νίκου Μιχαλίτση από τη θέση του Γενικού Διευθυντή Τεχνολογίας της ΕΡΤ. Η παραίτηση του συνοδεύτηκε από αιχμές και καταγγελίες. Πρόκειται για καταγγελίες που δημιουργούν ερωτηματικά και το «γιατί» θα το καταλάβετε παρακάτω. 

Πολλές φορές κάποιος που παραιτείται δημιουργεί θόρυβο για να κρύψει τις δικές του αδυναμίες, τη δική του αποτυχία. Το γράφουμε αυτό, διότι είναι είναι κοινό μυστικό πως ο Νίκος Μιχαλίτσης δεν διένυε τις καλύτερες ημέρες στην Αγία Παρασκευή. Οι συνεχείς αποτυχίες του, κυρίως στο θέμα των ψηφιακών πομπών, είχαν βαρύνει πολύ το κλίμα προς το πρόσωπό του και αυτός ήταν, προφανώς, ο λόγος που προτίμησε την «ηρωική έξοδο».

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως διευθυντής Τεχνολογίας της ΕΡΤ, ο Νίκος Μιχαλίτσης απέτυχε πλήρως στο διαγωνισμό για την προμήθεια επίγειων ψηφιακών πομπών, με αποτέλεσμα μια ιδιωτική εταιρεία, η DIGEA, να απειλεί ολόκληρη ΕΡΤ με ό,τι αυτό συνεπάγεται, τόσο για τη μετάδοση του σήματος όσο και για την κατάσταση ομηρείας στην οποία είχε περιέλθει η ΕΡΤ από τους καναλάρχες-ιδιοκτήτες του παρόχου ψηφιακού σήματος.

Διαβάστε τι συνέβη σε μία περίπτωση και ο κάθε ένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του: Σε έναν από τους διαγωνισμούς, υπάλληλος της ΕΡΤ κατηγορήθηκε για λαθροχειρία και τελικά τιμωρήθηκε από τη διοίκηση με την ποινή της προσωρινής απόλυσης. Τον υπάλληλο αυτόν, μαθαίνουμε, πως ο κ. Μιχαλίτσης αρχικά τον υπερασπίστηκε στο δικαστήριο και στη συνέχεια τον πρότεινε για διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών της ΕΡΤ. Σήμερα οι κακές γλώσσες κάνουν λόγο για πρακτικές και κινήσεις που επί της ουσίας ευνοούσαν μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος της ΕΡΤ.

Όταν στην ΕΡΤ ο Χρήστος Παναγόπουλος ήταν κόκκινο πανί, ο Νίκος Μιχαλίτσης τον υπερασπίστηκε, ενώ ακόμη στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής συζητούν για τα μπόνους που είχε λάβει χωρίς να υπάρχει επαρκής αιτιολόγηση. Για αυτή την υπόθεση για την οποία κατηγορείται ο Χρήστος Παναγόπουλος. Ο Νίκος Μιχαλίτσης, λοιπόν, προσήλθε τον Μάρτιο του 2013 ως μάρτυρας υπεράσπισης  του Χρήστου Παναγόπουλου, ο οποίος κατηγορείται για απιστία σε βάρος του ελληνικού ∆ηµοσίου για τρεις σηµαντικές υποθέσεις την περίοδο που βρισκόταν στο τιµόνι της ΕΡΤ µε την ιδιότητα του προέδρου - διευθύνοντος συμβούλου. Πρόκειται για τη διανοµή µπόνους, ύψους 2,2 εκατ. ευρώ σε διάστηµα τριών ετών που δεν μπορούσε να αιτιολογηθεί. Τα χρήματα για μπόνους που μαθαίνουμε πως λάμβανε είναι 25.684 και 27.750 επί των διοικήσεων του Παναγόπουλου, ενώ ακόμη συζητείται το επιπλέον επίδομα, "Επίδομα ευθύνης" που είχε λάβει επί των ίδιων διοικήσεων.

Ξέρετε, όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με όσα ακούγονται στο Ραδιομέγαρο (μέχρι και ένα και όχι τόσο τιμητικό παρατσούκλι έχουν δώσει στον πρώην Γενικό Διευθυντή Τεχνολογίας) μας βάζουν σε διάφορες σκέψεις αναφορικά με τα κίνητρα των καταγγελιών Μιχαλίτση και με τη συγκυρία της παραίτησης. Εσας, όχι; 

 

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή