από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Σκάνδαλο Novartis: Αποκαλύπτουμε τo ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ με τον άνθρωπο των Άδωνι, Βορίδη και Παπασταύρου που αλώνιζε στο υπουργείο Υγείας (ΒΙΝΤΕΟ)

Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης

Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης

«Φάρμακο, τιμή, Χρυσή Αυγή»
Δευτέρα, 19 Μάρτιος 2018

Έφτασαν να τον χαρακτηρίζουν «άτυπο αναπληρωτή υπουργό Υγείας». Ο λόγος; Όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης ήταν υπουργοί Υγείας το μέλος της παλιοπαρέας του ΛΑΟΣ, ο φαρμακοποιός Μπάμπης (Χαράλαμπος) Καραθάνος, αναλάμβανε κομβικής σημασίας ρόλο στα ραντεβού με τους φαρμακευτικούς κολοσσούς και... όχι μόνο. Βούιζε η πιάτσα τότε. Έλεγαν τότε πως αυτός ήταν που βρισκόταν πίσω από την χάραξη της πολιτικής στο εν λόγω υπουργείο.

Την εποχή που ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης ήταν υπουργοί Υγείας, την εποχή που η Novartis έκανε ότι ήθελε, ο Μπάμπης Καραθάνος παρέμενε ο βασικός σύμβουλος όλων των υπουργών Υγείας. Ήταν ο άνθρωπος πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, τον οποίο οι Γεωργιάδης και Βορίδης τον άκουγαν με ευλάβεια.

"Η βιτρίνα άλλαζε, ο Καραθάνος έμενε", λένε όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, συμβούλευε αμισθί τον Άδωνι Γεωργιάδη, την εποχή που σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, ο Άδωνις Γεωργιάδης ζητούσε απεγνωσμένα να συναντήσει φαρμακοβιομήχανο. Δημοσιεύματα ήθελαν τον Άδωνι Γεωργιάδη να τον προορίζει για Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υγείας.

Ο Μπάμπης Καραθάνος εκτός από σύμβουλος και στενός συνεργάτης των Γεωργιάδη και Βορίδη είχε τοποθετηθεί σε ενδεκαμελή επιτροπή για τις τιμές των φαρμάκων, συμμετείχε στον ΕΟΦ και είχε διοριστεί ως μέλος ΔΣ της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. με υπογραφή του τότε Υπ. Υποδομών Μ.Βορίδη. 

Στον Αδωνι Γεωργιάδη και στα μέλη της επιτροπής διαμόρφωσης των τιμών των φαρμάκων αναφέρθηκε ο δευτερος προστατευόμενος μάρτυρας για το σκάνδαλο Novartis στην κατάθεση που έδωσε στις 26 Ιανουαρίου.

Λέει ο προστατευόμενος μάρτυρας: «στην διαμόρφωση των τιμών επί υπουργίας Γεωργιάδη σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν πρόσωπα όπως η Μαρία Σκουρολιάκου και  ο Δημήτρης Λιντζέρης από πλευράς ΕΟΦ και ο Χαράλαμπος Καραθάνος πρώην υποψήφιος ευρωβουλευτής και πολιτευτής του ΛΑΟΣ , οι οποίοι ήταν μέλη της επιτροπής τιμών. Ο δε  Καραθάνος ήταν και αναπληρωτής πρόεδρος της και σε αυτή την περίπτωση» αναφέρει ο μάρτυρας «γνωρίζω ότι τα άτομα αυτά διαμόρφωναν τις τιμές επωφελεία της Novartis  και θεωρώ λογικά δυνατόν να γίνονται αυτά εν αγνοία του υπουργού που είχε και την ευθύνη έγκρισης  των τιμών».

Ο Μπάμπης Καραθάνος ήταν υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ Περιφέρεια Αθηνών το 2004 και 2007.

Υπήρξε συνεργάτης της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας με υπεύθυνους τον Γιάννη Βαληνάκη και Σταύρο Παπασταύρου (1998-2008)

Από το 2005 ανέλαβε Αντιπρόεδρος του Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα» μέχρι τον Μάιο του 2009 ,απ’ όπου παραιτήθηκε μετά την αποχώρηση του από τη Νέα Δημοκρατία, οπότε και πήγε στο ΛΑΟΣ.

Εκτός, όμως, από όλα αυτά, ο Μπάμπης Καραθάνος έχει αναπτύξει μεγάλη δραστηριότητα στην Αλβανία αναφορικά με το βορειοηπειρωτικό, με τρόπο, που όπως έχει καταγγελθεί από Βορειοηπειρώτες εδώ και πολλά χρόνια, έχει αποβεί επιζήμιος. 

Στο ΒΙΝΤΕΟ, που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα (Αυτό είναι μόνο η αρχή) και το οποίο τραβήχτηκε το 2011, ο Μπάμπης Καραθάνος, ο στενός συνεργάτης του Μάκη Βορίδη και του Άδωνι Γεωργιάδη, οι σχέσεις του οποίου φτάνουν μέχρι τον Αντώνη Σαμαρά (Εξάλλου υπήρξαν και οι δύο Αβερωφικοί), εμφανίζεται στην Χειμάρρα της Αλβανίας συνοδευόμενος από χρυσαυγίτες. Τον Μπάμπη Καραθάνο συνοδεύει το πρωτοπαλίκαρο του βουλευτή του μορφώματος, Μπαρμπαρούση, Ρομπέρτο Χαΐντι. Ο Χαϊντι εμφανίζεται δίπλα στον Μπαρμπαρούση σε επιθέσεις της Χρυσής Αυγής σε βάρος μικροπωλητών – μεταναστών (λαϊκή αγορά Μεσολογγίου) και γενικά έχει πλούσια δράση στο μόρφωμα. Είναι η εποχή που η Χρυσή Αυγή ανεβάζει τα ποσοστά της στο πλαίσιο της μνημονιακής πραγματικότητας και που ετοιμάζεται να μπει στη Βουλή. 

Και το ερώτημα (πριν ασχοληθούμε προσεχώς με την παρουσία και τη δραστηριότητα του κ. Καραθάνου στο υπουργείο Υγείας) είναι: Ποιες είναι οι σχέσεις του Άδωνι Γεωργιάδη και του Μάκη Βορίδη με τη Χρυσή Αυγή; Διότι αν ισχυριστούν πως δεν γνώριζαν τίποτα τότε δεν θα τους πιστέψει κανένας. Εκείνο που φαίνεται είναι πως το σκάνδαλο Novartis έχει πολλές ακόμη ουρές.

Δείτε τις φωτογραφίες και στη συνέχεια το αποκαλυπτικό ΒΙΝΤΕΟ. Επίσης δείτε το ΒΙΝΤΕΟ από τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής στους πάγκους των μεταναστών μικροπωλητών στις οποίες συμμετέχει ο Χαΐντι, ο οποίος συνοδεύει (διακρίνεται με ευκολία πίσω του) το παλιό στέλεχος της ΔΑΠ, της ΟΝΝΕΔ, της Νέας Δημοκρατίας, του ΛΑΟΣ και τον στενό συνεργάτη των Γεωργιάδη και Άδωνι Γεωργιάδη στο πρώτο ΒΙΝΤΕΟ. Τέλος δείτε και ένα ΒΙΝΤΕΟ με τον Μπάμπη Καραθάνο και τον Άδωνι Γεωργιάδη. 

Μείνετε συντονισμένοι για τις αποκαλύψεις που ακολουθούν τις επόμενες ημέρες

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή