από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Η κυβέρνηση «πετάει το μπαλάκι» στην UEFA: Ποδοσφαιρικό «Μνημόνιο» πριν το τέλος Φεβρουαρίου

UEFA

UEFA

Τετάρτη, 05 Φεβρουάριος 2020

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος επαφών κυβέρνησης - UEFA στην Ελβετία, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των προβλημάτων στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν αναμένεται την προσεχή εβδομάδα στη χώρα μας και ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο ενδέχεται επίσης να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Βέβαια μόνο «επιτυχής» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η έκβαση της συνάντησης καθώς η UEFA δεν επιθυμεί να «ανακατευτεί» με την Ελλάδα.

Άλλωστε από το τέλος της προηγούμενης σεζόν η UEFA είχε αποφασίσει ότι πήρε όσα μέτρα μπορούσε, χωρίς να επιθυμεί περαιτέρω εμπλοκή.Συγκεκριμένα είχε αποφασίσει να ορίσει έναν διάδοχο του Μέλο Περέιρα και έναν «επιτηρητή» σε ρόλο Χούμπελ – Φούσεκ.

Τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη της «πετάει ξανά το μπαλάκι».

Παράλληλα η διοίκηση της ΕΠΟ δεν ανησυχεί τόσο για το αν θα διακοπεί πρόωρα η θητεία της καθώς ξέρει ότι τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει. Μεγαλύτερη ανησυχία υπάρχει για την υπόθεση ΠΑΟΚ – Ξάνθης και την τροπολογία-«έκτρωμα» της ΕΕΑ

Αυτό που παραμένει αναπάντητο είναι τι θα περιέχει το περίφημο «μνημόνιο». Ποιες δεσμεύσεις, ποιους περιορισμούς και ποιες ποινές θα προβλέπει. Ομως το σίγουρο είναι ένα: ότι FIFA/UEFA και κυβέρνηση θέλουν την υπογραφή του Big4 (και όλων των υπόλοιπων ομάδων).

Και μάλιστα πριν από το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός της 23ης Φεβρουαρίου. 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή