από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

«Μπουρλότο», μηνύσεις και αποχώρηση Γιαννακόπουλου

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος

«Μπουρλότο»
Παρασκευή, 12 Μάιος 2017

Με ηφαίστειο που εξερράγη μοιάζει από χθες ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες όσον αφορά την κόντρα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με την υπάρχουσα διοίκηση και τον πρόεδρό της Δημήτρη Μπαλτάκο, οδηγώντας τον ηγέτη της «πράσινης» ΚΑΕ, εν μέσω θυέλλης, σε απόσυρση της πρότασής του για τη «μάνα του λόχου».

Το… μενού περιείχε από μηνύσεις και «καταγγελίες» εκατέρωθεν μέχρι και επίσκεψη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στα γραφεία του Ερασιτέχνη για να συναντήσει κατ’ ιδίαν τον Μπαλτάκο, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκε το πρότζεκτ του νέου γηπέδου στο Γουδί, με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη να υποστηρίζει ότι του προσφέρθηκε θέση στο νέο Δ.Σ. με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπογράψει κανένα έγγραφο για το Γουδί, κάτι που διαψεύστηκε σε όλους τους τόνους από την πλευρά Γιαννακόπουλου.

Ολα ξεκίνησαν μετά τη δημοσιοποίηση ανοιχτής επιστολής προς τους φίλους του συλλόγου από το αφεντικό του τμήματος μπάσκετ, με την οποία καλούσε σε «εδώ και τώρα» παραίτηση τους ανθρώπους που «τρέχουν» τον Ερασιτέχνη, εν μέσω καταγγελιών για ψεύδη προς το πρόσωπό του όσον αφορά την οικονομική ενίσχυση του Παναθηναϊκού Α.Ο. αλλά και υπονοούμενων για αδιαφανείς διαδικασίες σε σχέση με το Γουδί.

Ακολούθησε η απάντηση του Δημήτρη Μπαλτάκου, μέσω επιστολής οκτώ σημείων, όπου έκανε λόγο για εκβιασμό προκειμένου να αναλάβει θέση στο Δ.Σ. του Ερασιτέχνη, με την προϋπόθεση να μην υπογράψει κανένα έγγραφο για ανέγερση γηπέδου στο Γουδί.

«Στις 3 Μαΐου μού ζητήθηκε από την τριμελή επιτροπή να μην υπογράψουμε κανενός είδους έγγραφο για ανέγερση γηπέδου στο Γουδί και το αντάλλαγμα θα ήταν να έμπαινα μπροστά στο επόμενο Δ.Σ. Φυσικά αρνήθηκα, καθώς δεν με ενδιαφέρουν οι καρέκλες, αλλά ο Παναθηναϊκός», ήταν τα λόγια του, με την υποσημείωση ότι υπάρχουν και αποδείξεις. Το... μπουρλότο είχε ήδη μπει!

Ελάχιστες ώρες αργότερα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος παραχώρησε οργισμένος συνέντευξη στον «ΣΠΟΡ FM» και έδωσε ραντεβού στα δικαστήρια με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορεί να απαντήσει σε όσα λέει ένας οπαδός της ομάδας που δεν έχει βάλει ούτε ένα ευρώ στον σύλλογο».

Επισήμανε επίσης ότι όσα λέει ο Δημήτρης Μπαλτάκος είναι ψευδέστατα και για τον λόγο αυτόν είναι καθ’ οδόν προς το αστυνομικό τμήμα προκειμένου να καταθέσει μήνυση.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να καθίσει ποτέ ξανά στο ίδιο τραπέζι με τον Δημήτρη Μπαλτάκο ακόμα και «αν του έδιναν ολόκληρο τον πλανήτη, καθώς προσπαθεί με ψέματα να παραμείνει στον Παναθηναϊκό», ενώ επισήμανε εκ νέου ότι είναι σύμφωνος για την κατασκευή του γηπέδου στο Γουδί από τη στιγμή που το επιθυμούν οι φίλοι του συλλόγου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη διευκρίνισε ότι θα προβεί κι αυτός με τη σειρά του σε μηνυτήρια αναφορά εναντίον του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για εκβίαση, συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση, υποστηρίζοντας μάλιστα πως υπάρχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία που τεκμηριώνουν τις κατηγορίες αυτές.

Οι τελευταίες κινήσεις ανήκαν στον ηγέτη της «πράσινης» ΚΑΕ, ο οποίος μετέβη εκνευρισμένος στα γραφεία του Ερασιτέχνη για να βρει και να μιλήσει κατ’ ιδίαν με τον Μπαλτάκο, κάτι που δεν συνέβη αφού ο τελευταίος δεν ήταν παρών εκείνη τη στιγμή.

Και αμέσως μετά δημοσιοποίησε την πρόθεσή του να αποσύρει το ενδιαφέρον του για τον Ερασιτέχνη, εξαπολύοντας νέους μύδρους εναντίον του Μπαλτάκου!

Αναλυτικά η χθεσινή δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου:

Η απόφαση που πήρα να βάλω ακόμα ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως στην οικογένεια του Παναθηναϊκού ώστε να βγάλω τον Ερασιτέχνη από την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, έγινε από την αγάπη μου για τον Παναθηναϊκό και την προσωπική αντιπαράθεσή μου με τον Μπαλτάκο, αλλά με μοναδικό σκοπό οι Παναθηναϊκοί να είναι ξανά υπερήφανοι για τον σύλλογό μας.

Με κορύφωση τη σημερινή προσπάθεια συκοφάντησής μου αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι ο Μπαλτάκος -και οι φίλοι του λιβελογράφοι στο SDNA και στον ΣΠΟΡ FΜ- έχει συνειδητά επιλέξει να φτάσει στον πάτο του βαρελιού με τα σκατά ώστε να με οδηγήσει να αποσύρω την κίνησή μου για τη σωτηρία του Ερασιτέχνη. Αυτός ήταν εξ αρχής ο μοναδικός σκοπός του. Δεν περίμενα όμως ότι αυτός θα τρυπήσει ακόμα και τον πάτο...

Εξυπακούεται ότι η αξιοπρέπειά μου είναι πάνω από την αγάπη μου για τον Παναθηναϊκό και τον εγωισμό μου στις προσωπικές μου κόντρες. Η πορεία μου ως οικογενειάρχη και επιχειρηματία, σε αντίθεση με τον άεργο υιό, δεν μου επιτρέπει να μπω στον βούρκο που κινείται ο Μπαλτάκος. Στους υπονόμους κερδίζουν πάντα οι αρουραίοι.

Ως εκ τούτου και μέχρι ο κόσμος του Παναθηναϊκού να αποφασίσει αν θα συνεχίσει να ανέχεται φαινόμενα τύπου Μπαλτάκου στα κοινά του συλλόγου, αποσύρω την κίνησή μου για τον Ερασιτέχνη. Οταν ο σύλλογος καθαρίσει από “ποντικούς”, είμαι εδώ για να κάνω πράξη όσα έχω πει για τον Παναθηναϊκό μας.

Ελπίζω μάλιστα μέχρι τότε να έχει γίνει και το γήπεδο στο Γουδί ώστε εγώ να μη χρειαστώ…

ΥΓ.: Κομήτες πέρασαν πολλοί από τον Παναθηναϊκό. Οι Γιαννακόπουλοι ήταν, είναι και θα είναι πάντα παρόντες.

efsyn.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή