από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Συμφωνία «μαμούθ»

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης

Παρασκευή, 06 Ιούλιος 2018

Σε μία σπουδαίας στρατηγικής σημασίας συμφωνία έφτασε η Aegean Marine Petroleum με την Mercuria.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρεία Aegean Marine Petroleum, που ίδρυσε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, σύναψε συμφωνία χρηματοδότησης με την εταιρεία εμπορίας ενέργειας Mercuria, στο πλαίσιο μιας εκτεταμένης αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων που ξεκίνησε το τελευταίο διάστημα.

Η Mercuria, ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους εμπόρους ενέργειας στον κόσμο , θα παρέχει χρηματοδοτική διευκόλυνση ύψους 1 δισ. δολαρίων για να υποστηρίξει τις δραστηριότητες της Aegean και επίσης θα κατάβαλλει άμεσα 30 εκατ. δολάρια για την τόνωση της ρευστότητας, σύμφωνα με μνημόνιο συμφωνίας που ανακοινώθηκε σήμερα Πέμπτη. Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Aegean θα εκδώσει νέες μετοχές ίσες με το 30% του κοινού μετοχικού της κεφαλαίου, δίνοντας στο Mercuria μεγάλο μερίδιο στο μέλλον της καθώς και θέση στο διοικητικό της συμβούλιο.

Στο δημοσίευμα των Financial Times υπάρχει και σχετική δήλωση του Δημήτρη Μελισσανίδη: «Εύχομαι στις δυο εταιρείες, την Aegean και τη Mercuria, να έχουν μια αγαστή συνεργασία, αν και πια δεν συμμετέχω».

Υπενθυμίζεται πως το 2016 ο Δημήτρης Μελισσανίδης πούλησε τις μετοχές του.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή