από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ραγδαίες εξελίξεις και απόφαση «βόμβα» από το Ίδρυμα Νιάρχος μετά τις καταγγελίες της Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση

Ίδρυμα Νιάρχος

Ίδρυμα Νιάρχος

Κυριακή, 17 Ιανουάριος 2021

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου, για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη πριν από 23 χρόνια από παράγοντα της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Με επιστολή του, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ενημερώνει ότι σταματά τη χορηγία του στην Ομοσπονδία.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, «με το «πάγωμα» της δωρεάς το ΙΣΝ δεν έχει στόχο να πλήξει τους άμεσα ωφελούμενους που είναι οι αθλητές ΑΜΕΑ και οι ιστιοπλοϊκοί σύλλογοι που τους υποστηρίζουν αλλά να προστατεύσει και αυτούς, καθώς και τους εργαζόμενους της Ομοσπονδίας».

Η ανακοίνωση:

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ), εκφράζει την έκπληξη και τη δυσαρέσκειά του για την αντιμετώπιση και τις δηλώσεις της Ομοσπονδίας, σχετικά με τη σοβαρότατη καταγγελία της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου, αναστέλλοντας την τρέχουσα δωρεά για την υποστήριξη του προγράμματος εκμάθησης ιστιοπλοΐας σε ΑΜΕΑ.

Με το «πάγωμα» της δωρεάς το ΙΣΝ δεν έχει στόχο να πλήξει τους άμεσα ωφελούμενους που είναι οι αθλητές ΑΜΕΑ και οι ιστιοπλοϊκοί σύλλογοι που τους υποστηρίζουν αλλά να προστατεύσει και αυτούς, καθώς και τους εργαζόμενους της Ομοσπονδίας.

Στην επιστολή, που κοινοποιήθηκε και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, το ΙΣΝ διευκρινίζει την πρόθεσή του να ανακαλέσει εντελώς την τρέχουσα δωρεά αν δεν λάβει επαρκείς και ικανοποιητικές διαβεβαιώσεις εντός 30 ημερών πως θα υπάρξει καθολική διευθέτηση των συγκεκριμένων θεμάτων.

Το ΙΣΝ, όπως αναφέρεται, επιλέγει δωρεοδόχους δίνοντας μεγάλη προτεραιότητα στο ήθος και χαρακτήρα των ανθρώπων τους, καθώς και στην αποτελεσματική διοίκηση και την ορθή διαχείριση. Υπόνοιες σκανδάλων που αφορούν την λειτουργία των οργανισμών και την συμπεριφορά των στελεχών τους δημιουργούν κρίσιμα ερωτήματα για τη δυνατότητα ενός οργανισμού να επιτελέσει το έργο του, θέτουν σοβαρούς κινδύνους φήμης και δεν μπορούν και δεν πρέπει, κατά συνέπεια, να αγνοούνται.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή