από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Άδωνι, ξέρω τι έκανες και που τηλεφωνούσες πέρυσι το καλοκαίρι (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στην παραλία

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στην παραλία

Πέμπτη, 11 Απρίλιος 2019

Αποφεύγω να γράφω χρησιμοποιώντας πρώτο ενικό, αλλά σήμερα δεν μπορώ να αντισταθώ. Και δεν μπορώ να αντισταθώ διότι παρακολουθώντας τα μεσάνυχτα την «αθώωση» από το τηλεοπτικό δικαστήριο του ΣΚΑΪ των Ανδρέα Λοβέρδου και Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά και των άλλων προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis, έγινα για πολλοστή φορά μάρτυρας της ακατάσχετης ψευδολογίας του αντιπροέδρου της ΝΔ. Στόχος αυτής της ψευδολογίας υπήρξε ξανά, μεταξύ άλλων, το Perιοdista.gr

Για άλλη μια φορά τα τελευταία 24ωρα, σε άλλη μία copy paste τηλεοπτική «απολογία» ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε τερατώδη ψέματα κατά του Periodista.gr, ότι δήθεν το Periodista.gr είχε γράψει το καλοκαίρι του 2018, πριν ο ίδιος πάει διακοπές, ότι θα προφυλακιζόταν για το σκάνδαλο Novartis.

Δεν μου έκανε εντύπωση το ψέμα του Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά το θράσος του να εκτοξεύει ασύστολα ψεύδη κάθε φορά που βρίσκεται σε δεινή θέση. Ενώ, λοιπόν, γνωρίζω πως λέει ψέματα δεν κρύβω πως μπήκα στον πειρασμό να ψάξω αν και πότε αναφέρθηκε το Periodista.gr σε «προφυλάκιση» του Άδωνι Γεωργιάδη. Ποια είναι η απάντηση: Ποτέ δεν έχουμε γράψει για προφυλάκιση του Άδωνι Γεωργιάδη, ούτε το καλοκαίρι, ούτε το Πάσχα, ούτε τα Χριστούγεννα, ούτε τις Απόκριες. Το τι θα γίνει με την περίπτωση του Άδωνι Γεωργιάδη σε ότι αφορά στο σκάνδαλο Novartis θα το κρίνει η Δικαιοσύνη και σύντομα όπως μαθαίνουμε. 

Πρέπει, όμως, να γράψω τι είχε συμβεί την περίοδο στην οποία αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Το καλοκαίρι του 2018 πρωτοσέλιδα εφημερίδων και ρεπορτάζ στο διαδίκτυο αναφέρονταν στην εξέλιξη της έρευνας για το σκάνδαλο Novartis. Σε αυτά τα πρωτοσέλιδα δεν κατονομαζόταν ο Άδωνις Γεωργιάδης ή άλλο πολιτικό πρόσωπο. Εμείς αναδημοσιεύσαμε κάποια από εκείνα τα ρεπορτάζ που αφορούσαν στην έρευνα για το σκάνδαλο Novartis. Για κάποιο λόγο, ο Άδωνις Γεωργιάδης κάθε φορά έβλεπε τον εαυτό του στα ρεπορτάζ, έστω και αν δεν αναφερόταν το όνομά του. Για κάποιο λόγο έβγαινε στα κανάλια προσπαθώντας να χτίσει τη δική του γραμμή άμυνας.

Ποια είναι η συνέχεια; 

Το καλοκαίρι του 2018, πριν ο Άδωνις Γεωργιάδης πάει διακοπές (με τον Πρετεντέρη ή χωρίς δεν έχει σημασία), με αφορμή το πλαίσιο που περιέγραψα πιο πάνω, ξεκίνησε να εξαπολύει λάσπη κατά του Periodista.gr. Είχε γράψει μεταξύ άλλων «… να κοιτάξουν μήπως έχουν πάρει τίποτα από κανέναν λογαριασμό και βρεθούν αυτοί μέσα» ενώ ταυτόχρονα ομολογούσε τον φόβο του να πάει στη φυλακή (Διαβάστε ΕΔΩ).

Δεν έμεινε, όμως, μόνο εκεί, ο Άδωνις Γεωργιάδης. Μετά από λίγες ημέρες, επειδή ενοχλήθηκε από ένα δημοσίευμά μας το οποίο αναφερόταν σε κακές για τον ίδιο δημοσκοπικές έρευνες προχώρησε σε μία πρωτοφανή αθλιότητα που υπερβαίνει τα όρια ακόμη και της παθολογικής ψευδολογίας. Έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης πως η μητέρα μου ήταν «ιδιαιτέρα του Άκη Τσοχατζόπουλου» (Διαβάστε ΕΔΩ). Όταν του απαντήσαμε στη λάσπη που χωρίς ντροπή εκτόξευσε, ο Άδωνις Γεωργιάδης ζορίστηκε. Περιέργως την ίδια περίοδο το Periodista.gr κι εγώ προσωπικά γίναμε στόχοι συντονισμένων επιθέσεων από πολιτικά και οικονομικά κέντρα, δεχτήκαμε μπαράζ εξώδικων (Αντώνης Σαμαράς, εφημερίδα «Παραπολιτικά», στενός φίλος και συνεργάτης του Μαρινάκη, Γιάννης Κουρτάκης κ.α.) και στοχοποιηθήκαμε από τον υπεύθυνο επικοινωνίας του Ολυμπιακού, Κώστα Καραπαπά. Όλα αυτά σε διάστημα λίγων ημερών μέσα στον Αύγουστο!

Ξέρετε τι έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης όταν ζορίστηκε από τις απαντήσεις (Διαβάστε ΕΔΩ) που δώσαμε στην άθλια απόπειρα να μας συκοφαντήσει; Αφού πρώτα έστειλε εξώδικο (Διαβάστε ΕΔΩ) κι εμείς του απαντήσαμε ξανά με αποτέλεσμα να ζοριστεί ακόμη περισσότερο, άρχισε να τηλεφωνεί δεξιά κι αριστερά επειδή φοβήθηκε μήπως γράψουμε για κάποιες υποθέσεις στις οποίες χωρίς να τον έχουμε αναφέρει, εκείνος είχε «δει» τον εαυτό του. Όπως λέει κι ο λαός «Όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται». Ας μην φοβάται πάντως ο Άδωνις. Εμείς περιορίζουμε τα ρεπορτάζ μας και την κριτική μας σε πολιτικά ζητήματα και ζητήματα που αφορούν στον δημόσιο βίο. Οι προσωπικές υποθέσεις ενός πολιτικού προσώπου, όταν δεν αφορούν στην πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου, δεν αποτελούν για εμάς αντικείμενο διερεύνησης και δημοσίευσης. 

Σε κάθε περίπτωση, αυτά συνέβησαν πέρυσι το καλοκαίρι. 

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ με τις χθεσινές αθλιότητες του Άδωνι Γεωργιάδη στον ΣΚΑΪ από το 1.37.00.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή