από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Αποχωρούν τα ΜΑΤ από την Λέσβο μετά τις σφοδρές αντιδράσεις

ΜΑΤ

ΜΑΤ

Πέμπτη, 27 Φεβρουάριος 2020

Αποχωρούν από την Λέσβο οι κλούβες με τα ΜΑΤ, ύστερα από τα σφοδρά επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικούς και νησιώτες που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Η απόφαση ελήφθη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά από σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου με συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυχοσοΐδη και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ. Εκεί διαπιστώθηκε η έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νησιά και ελήφθη η σχετική απόφαση να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ.

Αποκορύφωμα ήταν η επίθεση σε ξενοδοχείο όπου διέμεναν άντρες των ΜΑΤ που μετακινήθηκαν στη Χίο από την Αθήνα για να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας για να ξεκινήσουν τα έργα για το κλειστό κέντρο κράτησης. Εκεί περίπου 100-200 άτομα εισέβαλαν σε ένα από τα ξενοδοχεία όπου διαμένουν άντρες των ΜΑΤ και άρχισαν να κυνηγάνε τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ξυλοκόπησαν άντρες των ΜΑΤ και άρχισαν να πετάνε προσωπικά τους αντικείμενα, ενώ τραυματίστηκαν αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή