από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Τα εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού και η διασπορά στην κοινότητα φοβίζουν την κυβέρνηση - Το πρώτο μέτρο που θα λάβει

Τα εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού και η διασπορά στην κοινότητα φοβίζουν την κυβέρνηση - Το πρώτο μέτρο που θα λάβει
Κυριακή, 12 Ιούλιος 2020

Με περίπου 55 ασυμπτωματικά άτομα μπαίνουν στη χώρα καθημερινά, είναι γεγονός πως μπορεί να δημιουργηθεί μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Την ανησυχία για τα παραπάνω στοιχεία εξέφρασε ο Νίκος Σύψας:

«Είναι αλήθεια ότι πλέον αρχίζουμε να πιεζόμαστε επιδημιολογικά, έχουμε μία μεγάλη εισροή εισαγόμενων κρουσμάτων παρά τα μέτρα τα οποία έχουμε λάβει και βεβαίως έχουμε και τα κρούσματα τα σποραδικά τα οποία οφείλονται στη διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Τα πράγματα είναι ανησυχητικά. Είναι η ώρα αυτή τη στιγμή για πολύ μεγάλη πειθαρχία κυρίως από πλευράς πολιτών. Κρατάτε τις αποστάσεις από τους γύρω σας. Εάν έχουμε συγκεντρώσεις και συνωστισμούς, εάν έχουμε φαινόμενα υπερμετάδοσης τότε παίζουμε με τη φωτιά».

Η ανυσηχία των ειδικών εκτός από τα εισαγόμενα κρούσματα έχει να κάνει με τις υπαίθριες καλοκαιρινές εκδηλώσεις που οδηγούν σε μεγάλα πλήθη, (όπως υπαίθριες ανοικτές συναυλίες, πάρτυ και πανηγύρια).

Εάν σε μία τέτοια συνθήκη βρεθεί ένας ασυμπτωματικός, μπορεί να κολλήσει εκατοντάδες άτομα.

Επομένως δεδομένη πρέπει να θεωρείται η απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τέτοιου είδους εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς τα συμβατικά μέτρα δεν δείχνουν να μην αποδίδουν...

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή