από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

«Αυτήν τη στιγμή ο Ευαγγελισμός έχει φρακάρει...» - Στα όρια της ασφυξίας το Εθνικό Σύστημα Υγείας λόγω κορωνοϊού

Εθνικό Σύστημα Υγείας

Εθνικό Σύστημα Υγείας

Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος 2020

Στα όριά τους είναι πλέον τα νοσοκομεία των Αθηνών, καθώς μετά το νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου η Γενική Συνέλευση των γιατρών του νοσοκομείου δήλωσε χθες πως «με αυτές τις συνθήκες υποστελέχωσης, υποδομών κλπ το νοσοκομείο αδυνατεί πλέον να δέχεται επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID19», συναγερμό εκπέμπει και ο Ευαγγελισμός, διότι όπως δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, «Αυτή τη στιγμή ο Ευαγγελισμός έχει φρακάρει. Δεν μπορεί να πάρει άλλους ασθενείς, είναι γεμάτος και με κρούσματα Covid-19».

Η κ. Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΙ, επισήμανε την δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, επισημαίνοντας πως τα πράγματα δεν εξελίσσονται καθόλου καλά. «Έχουν ξεκινήσει να εκκενώνονται ΜΕΘ που δεν ήταν Covid-19 για να μετατραπούν και αυτές σε Covid-19», είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, τονίζοντας ότι σήμερα εκκενώνονται Μονάδες Εντατικής στο Αττικό, ενώ θα ακολουθήσει το Γεννηματά και άλλα νοσοκομεία.

«Εφημερεύαμε προχθές. Τα περιστατικά που μπήκαν Covid-19, τα μισά διασωληνώθηκαν. Αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά», επισήμανε η κ. Παγώνη και πρόσθεσε ότι αυτήν τη στιγμή στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται 580 άτομα με κορονοϊό. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 68 έτη, ενώ στις ΜΕΘ υπάρχουν νέοι άνθρωποι, μέχρι και 17 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

Την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία αναφοράς, επιβεβαιώνει και η κατάσταση που επικρατεί στις εφημερίες, όπου επικρατεί το αδιαχώρητο με πολίτες να συνωστίζονται στην είσοδο, προκειμένου να εξεταστούν στα εξωτερικά ιατρεία.

Την ερχόμενη Πέμπτη οι νοσοκομειακοί γιατροί προχωρούν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας, δηλώνοντας ότι «δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στο συνεχιζόμενο έγκλημα της κυβέρνησης σε βάρος της υγείας του λαού μας».

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή