από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Έντονη ανησυχία προκαλεί ανάλυση που δείχνει ότι η επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας δεν είναι και τόσο καλή (ΦΩΤΟ)

Έντονη ανησυχία προκαλεί ανάλυση που δείχνει ότι η επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας δεν είναι και τόσο καλή (ΦΩΤΟ)
Τετάρτη, 30 Σεπτέμβριος 2020

Η Ελλάδα είναι “η χειρότερη μεταξύ 10 χωρών στο λόγο θανάτων προς ταυτοποιημένα κρούσματα” σύμφωνα με τον Μανώλης Δερμιτζάκης, έπειτα από ανάλυση που έκανε.

Ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, με ανάρτησή του στο facebook κάνει λόγο για λάθος κατανομή των τεστ που πραγματοποιούνται στη χώρα και πως αν γινόταν πιο σωστή κατανομή θα διαπιστώναμε 600-900 κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως.

«Τον τελευταίο καιρό ακούω πολύ συχνά ότι η Ελλάδα είναι από τις καλύτερες στον κόσμο επιδημιολογικά. Από την άλλη πλευρά, οι θάνατοι στην Ελλάδα φαίνονται πολλοί και υπάρχει γενικά μια μεγάλη ανησυχία ειδικά για την Αθήνα. Έκανα επομένως μια ανάλυση για να καταλάβω τι συμβαίνει. Πήρα τα δεδομένα από 1 Αυγούστου και μετά ώστε να μην επηρεαστούν οι αριθμοί από την επιτυχία της πρώτης φάσης.» αναφέρει

Δείτε το γράφημα παρακάτω για δεδομένα από 1 Αυγούστου έως 27 Σεπτεμβρίου».

«Η πρώτη παρατήρηση είναι ότι η Ελλάδα ειναι η χειρότερη μεταξύ 10 χωρών στο λόγο θανάτων προς ταυτοποιημένα κρούσματα. Το γιατί συμβαίνει αυτό θα το συζητήσουμε λίγο παρακάτω. Η δεύτερη παρατήρηση είναι ότι σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού η Ελλάδα είναι 4η χειρότερη από τις ίδιες 10 χώρες. Να τονίσω ότι η Ελλάδα είχε καλύτερα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά και από τις 9 άλλες χώρες με τις οποίες κάνω σύγκριση» γράφει επιπλέον.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή