από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Με αυτούς ήταν ο 77χρονος στο ταχύπλοο της Αίγινας - ΟΝΟΜΑΤΑ

Το μοιραίο ταχύπλοο

Το μοιραίο ταχύπλοο

Αυτοί ήταν οι υπόλοιποι επιβαίνοντες στο θανατηφόρο ταχύπλοο της Αίγινας
Πέμπτη, 18 Αύγουστος 2016

Νέα στοιχεία για τους επιβάτες του ταχύπλοου που εμβόλισε τουριστικό σκάφος στην Αίγινα έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας μιλώντας αποκλειστικά στο «Βήμα». Ο κ. Δρίτσας χαρακτήρισε «αδιανόητο» το θέμα των συνεπιβατών του 76χρονου για τους οποίους, μέχρι σήμερα υπήρχε αοριστία και διευκρίνισε ότι πρόκειται για τους Επαμεινώνδα Βενετσάνο και Ευθυμία Βενετσάνου, ηλικίας 60 με 70 ετών και την Καρακάση Θεοδώτη.

Και οι τρεις στις καταθέσεις τους στο λιμεναρχείο δήλωσαν ότι το ταχύπλοο οδηγούσε ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος. Επίσης ο υπουργός είπε , «η κόρη και γαμπρός του Λυκουρέζου προσκόμισαν εισιτήρια που βεβαίωναν πως ταξίδευαν από την Κρήτη προς Αθήνα το απόγευμα της του δυστυχήματος όταν ενημερωθήκαν για τα γεγονότα. Επίσης ο εγγονός του 76χρονου δεν θα μπορούσε να χειριστεί το ταχύπλοο καθώς είναι μικρής ηλικίας».

Σύμφωνα με τον κ. Δρίτσα ο οδηγός κατέθεσε ότι μετά το πρώτο σοκ κάλεσε δικούς του ανθρώπους και φρόντισε να μετεπιβιβάσει και να βγάλει στην ακτή τους φίλους του που ήταν μαζί του στο σκάφος και ότι ο ίδιος έμεινε αρκετή ώρα επάνω γιατί έμπαζε νερά. Πρόσθεσε επίσης ότι ο οδηγός ότι είχε τον χρόνο να επικοινωνήσει με τους δικούς του και τους δικηγόρους του και ότι ο ίδιος τηλεφώνησε στις αρχές λέγοντας «αυτός που ψάχνετε είμαι εγώ, ελάτε να με πιάσετε».

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή