από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Times: Η Τερέζα Μέι ταπεινώθηκε από τους Ευρωπαίους ηγέτες

Η Τερέζα Μέι

Η Τερέζα Μέι

Παρασκευή, 14 Δεκέμβριος 2018

Η Τερέζα Μέι ταπεινώθηκε από τους Ευρωπαίους ηγέτες μετά την απόρριψη των σχεδίων της για περαιτέρω παραχωρήσεις προκειμένου να περάσει τη συμφωνία για το Brexit στο βρετανικό κοινοβούλιο, γράφουν οι Times του Λονδίνου. 

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες υιοθέτησαν μια ασυμβίβαστη στάση, απορρίπτοντας κάθε μορφή δεσμευτικής εγγύησης και διαγράφοντας τη δέσμευση ότι η δικλείδα ασφαλείας «δεν αντιπροσωπεύει ένα επιθυμητό αποτέλεσμα» για την Ευρώπη. Η απόρριψη σημαίνει ότι βρετανίδα πρωθυπουργός επιστρέφει από τις Βρυξέλλες με άδεια χέρια, παρά την προσωπική έκκλησή της προς τους ομολόγους της να την βοηθήσουν στην έγκριση της συμφωνίας, σημειώνουν οι Times. Συμφωνα με τον Guardian τώρα η Μέι υπέστη σοβαρό πλήγμα από τους Ευρωπαίους ηγέτες καθώς αντιμετώπισε την άρνησή τους σε αίτημά της για αρωγή με στόχο τη διάσωση της συμφωνίας της για το Brexit . 

Οι Financial Times εκτιμούν οτι η προσπάθεια της Μέι να διασώσει τη συμφωνία για το Brexit αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στις Βρυξέλλες καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες την κατηγόρησαν ότι δεν έχει διαθέσιμες προτάσεις προκειμένου να πουλήσει το σχέδιό της σε ένα εχθρικό βρετανικό κοινοβούλιο. 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή