από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Με νέα πρόκληση απαντά ο Ερντογάν στα σκληρά μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο Ταγίπ Ερντογάν

Ο Ταγίπ Ερντογάν

Παρασκευή, 21 Ιούνιος 2019

Προκαλεί ξανά ο Ερντογάν. H Τουρκία εξέδωσε ΝΑVTEX στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Μεγίστης (Καστελορίζου) και  πρόκειται για άσκηση με πραγματικά πυρά. Η παράνομη NAVTEX, έχει ορισθεί να υλοποιηθεί μεθαύριο 23 Ιουνίου.

Η NAVTEX που εξέδωσαν οι γείτονες στην περιοχή  βρίσκεται μεν στα διεθνή ύδατα, αλλά είναι εντός του FIR Αθηνών, όπου τυπικώς τέτοιο δικαίωμα έχουν μόνο οι αρμόδιες ελληνικές αρχές.

Οι Τούρκοι με την παράνομη ΝΑVTEX 707/19 δεσμεύουν την προαναφερθείσα περιοχή στις 23 Ιουνίου για άσκηση με πραγματικά πυρά επιφανείας από 02:00 μέχρι τις 04:00 (τοπική ώρα) στα διεθνή ύδατα.

Δεν αποκλείεται να πραγματοποιήσουν την άσκηση με νυχτερινά πυρά επιφανείας με πραγματικά πυρομαχικά τη .Κυριακή από 02:00 ως 04:00.

Παράλληλα, οι  συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.Η Τουρκία στέλνει και δεύτερο πλοίο γεωτρήσεων, με την ονομασία Yavuz το οποίο θα επιχειρήσει στα ανοικτά της χερσονήσου της Καρπασίας, στη βορειοδυτική Κύπρο.

Το δεύτερο πλοίο γεωτρήσεων της Τουρκίας θα επιχειρήσει στα ανοικτά της χερσονήσου της Καρπασίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Μελίχ Χαν Μπιλγκίν, γενικός διευθυντής της κύριας τουρκικής εταιρείας πετρελαϊκών ερευνών Turkiye Petrolleri (TPAO).

Μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν από την τελετή απόπλου του τουρκικού πλοίου γεωτρήσεων Yavuz, ο Μπιλγκίν δήλωσε πως το σκάφος σχεδιάζει να αρχίσει τις γεωτρήσεις στην περιοχή στις αρχές Ιουλίου.

«Tο Yavuz στα ανατολικά της Κύπρου και το Fatih θα συνεχίσει να εργάζεται στα δυτικά», είπε, τονίζοντας πως έχουμε μπροστά μας ένα επιχειρηματικό σχέδιο 5 ετών.

Αναφορικά με τα εντάλματα σύλληψης του Πορθητή που εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία, είπε «Δεν έχουμε λάβει κάποια πληροφορία μέχρι στιγμής και οι αρμόδιες αρχές του κράτους μας παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα, εκτελούμε το καθήκον μας χωρίς να ασχοληθούμε με κανένα άλλο θέμα, επομένως το προσωπικό θα είναι άνετο, θα διεκπεραιώσουμε αυτό το καθήκον χωρίς να επηρεαστούμε από τίποτα».

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή