από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ειδική σχέση Τραμπ - Κιμ

O Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Ντόναλντ Τραμπ

O Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Ντόναλντ Τραμπ

Πέμπτη, 24 Οκτώβριος 2019

O Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Ντόναλντ Τραμπ έχουν «ειδική σχέση», όπως τόνισε ο ίδιος ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με το πρακτορείο KCNA. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναφορά έγινε λίγες ημέρες μετά τη διακοπή των συνομιλιών μεταξύ των δύο χωρών για την αποπυρηνικοποίηση της Βορείου Κορέας.

«Η σχέση μεταξύ μας είναι ειδική. Ειλικρινά ελπίζω ότι η κινητήρια δύναμη για να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια και να αναβαθμίσουμε τις μεταξύ μας σχέσεις προς μια καλύτερη κατεύθυνση, θα είναι η βάση για μία στενή σχέση», αναφέρει το KCNA, επικαλούμενο δηλώσεις του συμβούλου του βορειοκορεατικού υπουργείου Εξωτερικών, Κιμ Κε Γκουάν.

Πάντως, στη Βόρεια Κορέα τονίζουν ότι οι πολιτικοί κύκλοι στην Ουάσινγκτον βλέπουν -χωρίς λόγο- με εχθρικό μάτι τη Βόρεια Κορέα, σε αντίθεση με τον Ντόναλντ Τραμπ. «Είναι προκατειλημμένοι με τη λογική του ψυχρού πολέμου, έχοντας ιδεολογική προκατάληψη», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο τηλεγράφημα του KCNA, καταλήγοντας στο εξής συμπέρασμα: «Η Βόρεια Κορέα θα δει πόσο έξυπνα οι ΗΠΑ θα φτάσουν στο τέλος του χρόνου, καθώς ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει προηγούμενα θέσει διορία μέχρι το τέλος του 2019 για τις συνομιλίες με την Ουάσινγκτον»

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή