από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Τραμπ σε Ερντογαν: «Να λυθούν οι διαφορές με την Ελλάδα στην ανατολική Μεσόγειο» (ΦΩΤΟ)

Τραμπ και Ερντογάν

Τραμπ και Ερντογάν

Οι Τούρκοι αρνούνται ότι συζητήθηκαν τα ελληνοτουρκικά
Τρίτη, 28 Ιανουάριος 2020

Επικοινωνία υπήρξε μεταξύ του Αμερικανού πρόεδρου Ντόναλντ Τράμπ, με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου του τόνισε τη σημασία, η Τουρκία και η Ελλάδα να λύσουν τις διαφωνίες τους στην ανατολική Μεσόγειο.

Όπως «ανέβασε» ο ειδικός σύμβουλος του κ. Τραμπ, Judd Deere, στο twitter, o Αμερικανός Πρόεδρος μίλησε με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την ανάγκη εξάλειψης της ξένης παρέμβασης και διατήρησης της κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη. Οι ηγέτες συμφώνησαν ότι η βία που διεξάγεται στο Ιντλίμπ της Συρίας πρέπει να σταματήσει.

Σημαντικό είναι ότι η συνομιλία δεν έγινε γνωστή μέσω του Λευκού Οίκου, παρά μόνο μέσα από το twitter κι από τον ειδικό σύμβουλο του Τραμπ. Αυτό, σε κάθε περίπτωση σημαίνει ότι η παρέμβαση που περίμενε ο Ελληνας πρωθυπουργός έγινε από το ανώτερο επίπεδο, ωστόσο, δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Από την τουρκική πλευρά, τονίζεται ότι το τηλεφώνημα έγινε για να συλλυπηθεί ο πρόεδρος Τραμπ τον Τούρκο ομόλογό του για τα θύματα του φονικού σεισμού, ενώ «μίλησαν και για Συρία και Λιβύη»

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή