από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

«Η χώρα μας θα ζήσει καινούριες νίκες τον Αύγουστο...» - Προβληματισμό και ανησυχία προκαλούν οι απειλές του Ερντογάν κατά Ελλάδας και Κύπρου

Ο Ταγίπ Ερντογάν

Ο Ταγίπ Ερντογάν

Πέμπτη, 30 Ιούλιος 2020

Δεν λέει να… χαλαρώσει το σχοινί των προκλήσεων ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την ίδια στιγμή που το τουρκικό ερευνητικό «Barbaros» πλέει ανοικτά της Κύπρου, ρίχνει με νέες δηλώσεις του «λάδι στη φωτιά» στο ταμπλό της ελληνοτουρκικής «σκακιέρας».

Ειδικότερα, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο ίδιος δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του πρόκειται να συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως έκανε και στην περίπτωση της Αγίας Σοφίας.

«Η χώρα μας θα ζήσει καινούριες νίκες τον Αύγουστο. Δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, όπως κάναμε με το Μεγάλο Τέμενος της Αγίας Σοφίας, το οποίο άνοιξε ξανά ως τζαμί», ήταν επί λέξει τα λόγια του, ενώ παράλληλα διεμήνυσε ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει τις προσπάθειες σε Ιράκ, Συρία και Λιβύη, προκειμένου να διασφαλίσει τη νίκη μας και τη νίκη των συμμάχων μας».

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή