από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

«Δικτάτορας σε αναμονή...» - Σάλος στις ΗΠΑ μετά την πρωτοφανή στην αμερικανική ιστορία πρόταση του Τράμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ

Πέμπτη, 30 Ιούλιος 2020

Την αναβολή των Προεδρικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες για το Νοέμβριο του 2020 ζητά ο αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ καθώς, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα… Τραμπ, έχει στοιχεία πως θα γίνει νοθεία στην επιστολική ψήφο.

Το tweet με το οποίο ο αμερικανός Πρόεδρος έριξε την «βόμβα»:

Με την επιστολή ψήφο οι εκλογές του 2020 θα είναι οι πιο ανακριβείς και νόθες εκλογές στην Ιστορία. Θα είναι ντροπή για τις ΗΠΑ. Να καθυστερήσουμε τις εκλογές μέχρι οι πολίτες να μπορέσουν να ψηφίσουν κανονικά και με ασφάλεια;

Η αντίδραση ήταν άμεση από την πλευρά του πολιτικού του αντιπάλου Τζο Μπάιντεν.

Συγκεκριμένα, σύμβουλος του υποψήφιου προέδρου των Δημοκρατικών αποκάλεσε τον Τραμπ, «δικτάτορα σε αναμονή».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ επιτίθεται στην επιστολική ψήφο, ισχυριζόμενος, χωρίς να δώσει αποδείξεις, ότι η αναμενόμενη αύξηση αυτής θα οδηγήσει σε εκτεταμένη νοθεία στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι πρόσφατα σχόλια πρώην ανώτερων στρατιωτικών αξιωματικών που επέκριναν την απάντηση Τραμπ στις πανεθνικές διαδηλώσεις ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα τον έκαναν σίγουρο ότι ο αμερικανικός στρατός θα επέμβει εάν ο μεγιστάνας πρόεδρος αρνηθεί να αναγνωρίσει τα εκλογικά αποτελέσματα.

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ εκφράζει συχνά δημοσίως τις ανησυχίες του ο Τραμπ θα προσπαθήσει να κλέψει στις εκλογές. Αλλά η ρητορική του κλιμακώθηκε πρόσφατα, καθώς οι περισσότερες εθνικές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Δημοκρατικός υποψήφιος προηγείται του προέδρου, ενώ ο Τραμπ έχει εντείνει την κριτική επιστολικής ψήφου.

Βέβαια ο Τραμπ δεν έχει την εξουσία να αναβάλλει τις εκλογές, κάτι τέτοιο όμως μπορεί να το κάνει μόνο το Κογκρέσο. Ο φόβος πάντως εξακολουθεί να υπάρχει και κάποιοι μιλούν για την πιθανότητα ο Τραμπ να «νοθεύσει» τις εκλογές με τον δικό του τρόπο. Δηλαδή, με πρόφαση τις ταραχές αλλά και την πανδημία του κορονοϊού να κηρύξει στρατιωτικό νόμο σε μεγάλες πόλεις ώστε οι πολίτες να μην μπορούν να πάνε να ψηφίσουν.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή