από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ραγδαίες εξελίξεις: Η Τουρκία προαναγγέλλει ελληνοτουρκική συνάντηση στην Αγκυρα

Ραγδαίες εξελίξεις: Η Τουρκία προαναγγέλλει ελληνοτουρκική συνάντηση στην Αγκυρα
Παρασκευή, 31 Ιούλιος 2020

«Η Τουρκία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει μια τέταρτη συνάντηση με την Ελλάδα ως μία ύστατη προσπάθεια για την οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών» δήλωσε ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ σύμφωνα με την Hurriyet.

Όπως τόνισε «ενημερώσαμε την Ελλάδα ότι είμαστε έτοιμοι να πραγματοποιήσουμε την τέταρτη κατά σειρά συνάντηση στην Άγκυρα. Περιμένουμε από την ελληνική πλευρά να συμμετάσχει σε αυτές τις διαπραγματεύσεις», ενώ επέκρινε την ελληνική ρητορική για τα ζητήματα της Μεσογείου.

«Ακούστηκαν πολλά τις τελευταίες μέρες, ότι δεν μπορεί η Τουρκία να έχει τέτοιες απαιτήσεις και δεν μπορεί να παίζει με την ασφάλεια της Μεσογείου. Όσοι τα λένε ας δουν καλύτερα την ιστορία τους, την ιστορία μας, την ιστορία της Ανατολικής Μεσογείου, τον ρόλο μας και τον ρόλο τους. Τα στρατεύματά μας ήταν και είναι εκεί, υπερασπίζονται τους προγόνους μας και το παρελθόν μας, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί!».

Και συνέχισε, «ζητούμε από όλους να είναι πιο προσεκτικοί στο τι δηλώνουν».

Ο τούρκος υπουργός άμυνας προκάλεσε εκ νέου λέγοντας ο δρόμος προς διάλογο μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας παραμένει στρωμένος με «αγκάθια», μεταθέτοντας το πρόβλημα στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας έστειλε σχετικό μήνυμα προς την τουρκική πλευρά, τονίζοντας πως «δεν έχουμε φτάσει σε ένα σημείο, στο οποίο να μπορούμε να πούμε ότι έχουμε συμφωνήσει ακόμα και την έναρξη διαλόγου, που διακόπηκε το 2016, δηλαδή των διερευνητικών συζητήσεων» και προσθέτοντας, μεταξύ άλλων πως «δεν είμαστε σήμερα σε επίπεδο διερευνητικών συζητήσεων με την Τουρκία, αλλά σε επίπεδο επαφών που θα μπορούσαν, αν πετύχουν, να οδηγήσουν σε επανέναρξη των διερευνητικών».

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή