από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Το παρασκήνιο της τηλεφωνικής επικοινωνίας Ερντογάν - Μέρκελ: Τα δύο πρόσωπα του «Σουλτάνου»

Μέρκελ και Ερντογάν

Μέρκελ και Ερντογάν

Πέμπτη, 13 Αύγουστος 2020

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε λίγο μετά τις 15:00 ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, όπως είχε ανακοινωθεί και εκτός των άλλων οι δυο τους μίλησαν και για τα ελληνοτουρκικά.

Ο τούρκος πρόεδρος παρουσιάζει ένα δεύτερο πιο μετριοπαθές πρόσωπο απέναντι στις Ευρωπαϊκές συνομιλίες του τονίζοντας πως «η λύση στη Μεσόγειο είναι ο διάλογος», την ίδια ώρα που προκαλεί την Ελλάδα με κάθε τρόπο.

Όπως έγινε γνωστό από την τουρκική προεδρία οι δύο τους συζήτησαν για το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου. Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο «Anadolu», κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι υποστηρίζει μια επίλυση των προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο στο πλαίσιο ενός διαλόγου και του διεθνούς δικαίου. Αυτό που τόνισε την Τετάρτη (12/08) και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του.

Επικοινωνία και με Σαρλ Μισέλ

Στις 14.00 (ώρα Βρυξελλών) της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Την επικοινωνία γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ, Μπάρεντ Λέιντς, ενώ η επικοινωνία των δύο ανδρών έγινε μία ημέρα πριν από την έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ όπου θα συζητηθεί το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή