από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Η Άγκυρα διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και επιτίθεται στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Η Άγκυρα διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και επιτίθεται στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Τετάρτη, 14 Οκτώβριος 2020

Με διαστρέβλωση της πραγματικότητας επιχειρεί να απαντήσει η Τουρκία στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με την οποία το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ καλεί την Άγκυρα να σταματήσει τις προκλήσεις.

Στην ανακοίνωση του το τουρκικό ΥΠΕΞ επικαλείται από τη μια τον Χάρτη της Σεβίλλης και από την άλλη κατηγορεί ξανά την Ελλάδα για κλιμάκωση όπως έκανε και με το προκλητικό non paper στο οποίο επιχειρει να εξηγήσει γιατί βγήκε ξανά το Oruc Reis.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Οι ΗΠΑ έχουν ήδη ανακοινώσει ότι ο Χάρτης της Σεβίλλης που αντιπροσωπεύει τους μαξιμαλιστικούς ισχυρισμούς Ελλάδας και Κύπρου, δεν έχει κάποια νομική σημασία.

Επομένως αποτελεί μια μεγάλη αντίθεση για τις ΗΠΑ να επικρίνουν τις δραστηριοτητες των σεισμικών ερευνών του Oruc Reis που διεξάγονται μέσα στην τουρκική υφαλοκρηπίδα. Αυτή η αντίφαση παρατηρείται και στις δηλώσεις ορισμένων κρατών-μελών της ΕΕ.

Οι αυξανόμενες εντάσεις στο Αιγαίο και την Μεσόγειο Θάλασα δεν οφείλονται στην Τουρκία αλλά στην Κύπρο και την Ελλάδα. Για την ακρίβεια τα βήματα κλιμάκωσης που έκανε η Τουρκία από τις 12 Σεπτεμβρίου έχουν ήδη επισημανθεί από το υπουργειό Εξωτερικών».

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή