από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Καθαρή νίκη του ΟΧΙ στο ιταλικό δημοψήφισμα - Διάγγελμα Ρέντσι

Ιταλικό δημοψήφισμα

Ιταλικό δημοψήφισμα

Καθαρή νίκη του ΟΧΙ στο ιταλικό δημοψήφισμα
Δευτέρα, 05 Δεκέμβριος 2016

Το μήνυμά του προς τον ιταλικό λαό θα απευθύνει ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι περίπου τα μεσάνυχτα ώρα Ιταλίας (01.00 ώρα Ελλάδας), μια ώρα μετά το κλείσιμο της κάλπης για το δημοψήφισμα για τη μεταρρύθμιση του Συντάγματος.

Σύμφωνα με τo exit poll της RAI το Όχι συγκεντρώνει από 54-58% ενώ το Ναι 42-46%, αλλά τα πλήρη αποτελέσματα αναμένονται από τις 02.00 τοπική ώρα (03.00 ώρα Ελλάδας) και μετά.

Σημειώνεται ότι ο Ιταλός υπουργός Υποδομών Γκρατσιάνο Ντελ Ρίο, έχει δηλώσει ότι αν η συνταγματική μεταρρύθμιση απορριφθεί, ο κ. Ρέντσι θα μεταβεί τη Δευτέρα στο προεδρικό μέγαρο, «για να θέσει το αξίωμά του στη διάθεση του Προέδρου Σέρτζιο Ματαρέλα».

Από την πλευρά του, ο Μπέπε Γκρίλο, ηγέτης του κινήματος των πέντε αστέρων, που στηρίζει το «όχι» υποστήριξε ότι έχει γίνει πολύ σημαντική δουλειά και ακόμα και αν η καμπάνια του «όχι» ηττηθεί δεν θα κατηγορήσει κανέναν.

 Μέχρι τις 19:00 ώρα Ιταλίας, είχε γνωστοποιηθεί πως η συμμετοχή είχε ανέλθει στο 57%, ποσοστό που θυμίζει εθνικές εκλογές.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή