από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

ΔΙΑΣΥΡΘΗΚΑΝ ακόμη μία φορά οι δημοσκόποι - Αυτή τη φορά στη Γαλλία

Ανατροπή στη Γαλλία

Ανατροπή στη Γαλλία

ΔΙΑΣΥΡΘΗΚΑΝ ακόμη μία φορά οι δημοσκόποι
Δευτέρα, 23 Ιανουάριος 2017

Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προκριματικών εκλογών για τους σοσιαλιστές στη Γαλλία, δείχνουν ήττα για τον Βαλς και τους δημοσκόπους.

Ο πρώην πρωθυπουργός που εμφανιζόταν ως φαβορί συγκεντρώνει περίπου 31,56% των ψήφων και φαίνεται ότι μένει πίσω από τον Μπενουά Αμόν, ο οποίος συγκεντρώνει 35,21%.

Στο 30% περίπου των ψήφων που έχουν καταμετρηθεί, ο Μπενουά Αμόν έρχεται πρώτος με 35,21% και μπροστά από το φαβορί αυτών των εκλογών, τον πρώην πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς (31,56%). Μεγάλο ζήτημα για το σοσιαλιστικό κόμμα και η συμμετοχή που είναι περιορισμένη, σε ό, τι αφορά την ίδια διαδικασία πριν από πέντε χρόνια.

Όπως υπολογίζεται, περίπου 1,5 με 2 εκατ. ψηφοφόροι προσήλθαν από το πρωί της Κυριακής στις κάλπες προκειμένου να εκλέξουν τον υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές του Απριλίου.

Εκτός των δύο πρώτων που προκρίνονται στο δεύτερο γύρο, τρίτος φαίνεται να έρχεται ο Αρνό Μοντεμπούργκ με 18,78%, ο Βανσάν Πεϊγιόν με 6,48%, Φρανσουά ντε Ρουγκί 3,49%, Σιλβιά Πινέλ 2,1% και Ζαν Λουκ Μπεναμιάς με 1,6%.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή