από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

ΣΑΛΟΣ στην Τουρκία με τα βίντεο της νοθείας - Απίστευτες σκηνές (ΒΙΝΤΕΟ)

Τουρκία

Τουρκία

Δευτέρα, 17 Απρίλιος 2017

Το ένα μετά το άλλο κάνουν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο βίντεο νοθείας από το τουρκικό δημοψήφισμα, με ένα εξ’ αυτών να δείχνει έναν άντρα να ψηφίσει έξι (!) φορές «ναι» και κάποιο άλλο να «συλλαμβάνει» Τούρκο δήμαρχο να ρίχνει τέσσερα ψηφοδέλτια στην κάλπη.

Το βίντεο με τον άντρα που ψήφισε έξι φορές τραβήχτηκε, όπως φαίνεται, στην επαρχία Σανλιούρφα [σ.σ. παλαιότερα γνωστή ως Έδεσσα] και η τουρκική ιστοσελίδα Turkish Minute υπογραμμίζει ότι φαίνεται να είναι αυθεντικό.

Λίγη ώρα αργότερα, η ίδια ιστοσελίδα ανάρτησε άλλα δύο αντίστοιχα βίντεο.

Σε αυτά, άντρες εμφανίζονται να ψηφίζουν «ναι» πολλές φορές. Τα ψηφοδέλτια, όπως τονίζει η ιστοσελίδα, δεν έφεραν την επίσημη σφραγίδα.

Την τελευταία στιγμή, η εκλογική επιτροπή της χώρας αποφάσισε να θεωρήσει ως έγκυρα τα μη σφραγισμένα ψηφοδέλτια.

Σε ένα από τα δύο βίντεο, ακούγεται η φωνή μιας γυναίκας που προειδοποιεί τους άντρες ότι αυτό που κάνουν είναι παράνομο. Αυτοί, όμως, δεν πτοούνται και συνεχίζουν το… έργο τους.

Σε ένα άλλο βίντεο εμφανίζεται ο δήμαρχος μιας τουρκικής πόλης με έναν ακόμη άνδρα να βρίσκονται στο παραβάν. Βγαίνοντας, ο δήμαρχος ρίχνει μέσα στην κάλπη το ένα πίσω από το άλλο τέσσερα ψηφοδέλτια.

Νοθεία καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Ευθέως αμφισβήτησε τη νομιμότητα του σημερινού δημοψηφίσματος η αντιπολίτευση, με στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος να αντιδρούν έντονα στην απόφαση τις εκλογικές επιτροπής να αποδεχτεί ως έγκυρα μη σφραγισμένα ψηφοδέλτια.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του CHP, Κεμάλ Κιλιντζτάρογλου κατηγόρησε ανοιχτά την εκλογική επιτροπή ότι με την απόφασή της, άνοιξε ουσιαστικά τον δρόμο στη νοθεία.

Ο Μπουλέντ Τεζτζάν, αναπληρωτής γενικός γραμματέας του CHP κατήγγειλε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Turk μια «παράβαση» μετά την απόφαση της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής (YSK) να θεωρήσει έγκυρα τα ψηφοδέλτια που δεν έφεραν την επίσημη σφραγίδα.

Την ίδια ώρα το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών HDP γνωστοποίησε στο Twitter ότι θα ζητήσει την επανακαμέτρηση των ψήφων που προήλθαν από τα «δύο τρίτα» των καλπών.

 Δείτε τα ΒΙΝΤΕΟ από το ethnos.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή