από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Τεράστια σύγχυση γύρω από την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από το Εθνικό Θέατρο - Τι προκάλεσε η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα

Μενδώνη, Ακρίτα και Λιγνάδης

Μενδώνη, Ακρίτα και Λιγνάδης

Τρίτη, 02 Φεβρουάριος 2021

Στην αρχή ήταν μια ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα, σύμφωνα με την οποία το υπουργείο Πολιτισμού προχώρησε σε μια soft αποπομπή του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη.

Στη συνέχεια υπήρξε μια ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, η οποία αντί να ξεκαθαρίσει τα πράγματα τα έμπλεξε ακόμη περισσότερο. Κανείς δεν κατάλαβε τελικά αν ο κύριος Λιγνάδης εξακολουθεί να παραμένει καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου ή αν έχει αποπεμφθεί ή αν ακόμη προγραμματίζεται να… αποπεμφθεί.

Μετά, ήρθε η σειρά μιας ανακοίνωσης του ιδίου του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος  επισήμανε πως συνεχίζει κανονικά την άσκηση των καθηκόντων του στο Εθνικό Θέατρο. 

Περίπου την ίδια ώρα η Έλενα Ακρίτα αναρτούσε ένα ακόμη δημοσίευμά της, επιμένοντας σε όσα είχε προαναφέρει και ζητώντας από το υπουργείο Πολιτισμού και τη Λίνα Μενδώνη να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. 

Αναμένουμε νέες διευκρινίσεις.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Δημήτρη Λιγνάδη

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δημήτρη Λιγνάδη, αναφέρει ότι σε σχέση με τις πληροφορίες που διακινούνται τις τελευταίες ώρες, περί δήθεν παραιτήσεως ή απολύσεώς του από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή, ενημερώνει ότι «ουδέποτε υπήρξε παρώθηση, πολλώ δε μάλλον άνωθεν εντολή, προς υποβολή παραιτήσεως από πλευράς μου».

«Δεν γνωρίζω πώς προέκυψαν αυτές οι φήμες ούτε ποιο σκοπό εξυπηρετούν. Συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου και να λειτουργώ με σκοπό την ευόδωση των στόχων που έχει θέσει το Εθνικό Θέατρο, στις αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία» καταλήγει ο Δημήτρης Λιγνάδης.

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή