από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Σφίγγει ο κλοιός για το κάθαρμα: Νέα μήνυση σε βάρος γνωστού σκηνοθέτη-ηθοποιού για βιασμό ανηλίκου

Σεξουαλική κακοποίηση

Σεξουαλική κακοποίηση

Παρασκευή, 19 Φεβρουάριος 2021

Σφίγγει ο κλοιός για γνωστό σκηνοθέτη-ηθοποιό μετά τη νέα μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του. Αυτή τη φορά ο γνωστός σκηνοθέτης μπαίνει στο στόχαστρο για βιασμό που φέρεται να έχει τελεστεί το 2010 και ως εκ τούτου δεν πρόκειται για παραγεγραμμένο αδίκημα. Ο μηνυτής κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης ήταν 14 ετών, μαθητής στη Β΄ Γυμνασίου, και δεν προέρχεται από τον καλλιτεχνικό χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σκηνοθέτης τον προσέγγισε στην πλατεία του Μεταξουργείου με την υπόσχεση ότι θα τον βοηθήσει να αναδειχθεί στον καλλιτεχνικό χώρο, προβάλλοντάς του τον κύκλο των γνωριμιών του. Ο 25χρονος σήμερα νεαρός υποστηρίζει ακόμα ότι συχνά πήγαιναν σε συναυλίες και εντέλει ο καταγγελλόμενος τον βίασε στο σπίτι του. Το θύμα μιλάει και για άλλα παιδιά τα οποία ο καταγγελλόμενος δεχόταν στην οικία του.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του μηνυτή Γιάννης Βλάχος σε δηλώσεις του χαρακτήρισε ιδιαίτερα επικίνδυνα τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου προσώπου, που είναι πιθανόν να συνεχίζει ακόμα και τώρα τη δράση του.

«Κατατέθηκε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών μήνυση για βιασμό σε βάρος ανηλίκου. Το έγκλημα φέρεται να τελέστηκε το 2010, όταν το θύμα ήταν ηλικίας 14 ετών, μαθητής Β´ τάξης Γυμνασίου. Το έγκλημα τιμωρείται ως κακούργημα και δεν έχει παραγραφεί. Ως δράστης, πασίγνωστος-ηθοποιός, το όνομα του οποίου απασχολεί τελευταίως εντόνως τη δημοσιότητα. Ζητάω να παρέμβει άμεσα και να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες δικαστικής διερεύνησης της μήνυσης, διότι από τα πραγματικά περιστατικά και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης προκύπτει ιδιαίτερα υψηλός βαθμός επικινδυνότητας του φερομένου ως δράστη στο κοινωνικό σύνολο» δήλωσε ο κ. Βλάχος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή