από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Άρχισε το ξεδόντιασμα του τέρατος: Ηχηρό μήνυμα στους βαρόνους με το κλείσιμο του «ναού του παράνομου τζόγου» στη Θεσσαλονίκη

Παράνομος τζόγος

Παράνομος τζόγος

Τετάρτη, 04 Σεπτέμβριος 2019

Επιτέλους! Η οικονομική αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης ακολούθησε το παράδειγμα και την αποτελεσματική λειτουργία της αντίστοιχης των Αθηνών και άρχισε να παράγει αποτελέσματα στο πεδίο της μεγάλη μάχης για την αντιμετώπιση του παράνομου τζόγου. 

Πριν από λίγες ημέρες οι αρχές στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν επιτυχή επιχείρηση σε εμβληματικό κατάστημα, επί της οδού 25ης Μαρτίου στο κέντρο της πόλης, που θεωρείτο ως ο ναός του παράνομου τζόγου στην συμπρωτεύουσα. 

Η συγκεκριμένη επιχείρηση αποτέλεσε το πρώτο ουσιαστικό μήνυμα προς τους βαρόνους του παράνομου τζόγου στη Θεσσαλονίκη ότι η περίοδος της ασυλίας που απολάμβαναν τελείωσε οριστικά. 

Μετά την επιτυχία αυτή αναμένεται να ακολουθήσουν αντίστοιχα και ανάλογα χτυπήματα και από τις αρχές διεύθυνσης ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ώστε με τον συντονισμό των δύο κορυφαίων αστυνομικών υπηρεσιών της συμπρωτεύουσας να επιτευχθούν εντυπωσιακά αποτελέσματα, με σειρά συντονισμένων επιχειρήσεων, ώστε να σταλεί ακόμη πιο ισχυρό το μήνυμα στους βαρόνους του παράνομου τζόγου πως το τέρας που απειλεί την κοινωνία, την ελληνική οικογένεια και την οικονομία θα ξεδοντιαστεί οριστικά. 

Το αίτημα της ελληνική κοινωνίας και εν προκειμένω της τοπικής κοινωνίας της Θεσσαλονίκης είναι σαφές: Όλοι περιμένουν να υπάρξουν αντίστοιχες δράσεις ώστε να εκλείψουν οι εικόνες ντροπής με τον μεγάλο αριθμό καταστημάτων παράνομου τζόγου που λειτουργούν ανεξέλεγκτα στη συμπρωτεύουσα. 

Να σημειώσουμε εδώ πως στην Θεσσαλονίκη και σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα ο παράνομος τζόγος έχει εξελιχθεί σε αληθινή μάστιγα, αφού μόνο στη συμπρωτεύουσα τα καταστήματα του παράνομου τζόγου είναι περισσότερα από όσα μπορεί να εντοπίσει κανείς στην Αττική και σε ολόκληρη τη Νότια Ελλάδα. 

Γιατί η Θεσσαλονίκη

Με συνεχή αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, εδώ και πολύ καιρό, έχουμε επισημάνει το τεράστιο πρόβλημα με τον παράνομο τζόγο στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι σήμερα οι τοπικές αρχές έδειχναν αδυναμία, είναι η αλήθεια, να πατάξουν το φαινόμενο {Διαβάστε Αποκαλύπτουμε τη μαφία του παράνομου τζόγου - Ωχριά μπροστά της το κύκλωμα των ενεχυροδανειστών (ΦΩΤΟΣ)}. 

Τον Νοέμβριο του 2018 γράφαμε μεταξύ πολλών άλλων: 

«Λέγεται, πως σε κάποιες περιοχές της χώρας οι ελληνικές αρχές έχουν μειωμένα αποτελέσματα που είναι αναντίστοιχα με τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης και της πολιτείας να κόψει τα κεφάλια της «Λερναίας Ύδρας» του παράνομου τζόγου. Λέγεται πως υπάρχουν αστυνομικοί, οι οποίοι δείχνουν πρωτοφανή ανοχή απέναντι σε συγκεκριμένα δίκτυα του υποκόσμου, τα οποία δρουν ανεξέλεγκτα. Λέγεται πως υπάρχουν οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα και πολιτικοί βραχίονες που χρησιμοποιούν τα δίκτυα του παράνομου τζόγου ως οχήματα αποσταθεροποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου. Λέγεται πως αυτά τα επιχειρηματικά συμφέροντα ασκούν ασφυκτικές πιέσεις στις αστυνομικές αρχές, σε τοπικό επίπεδο. Λέγεται πως δίκτυα του παράνομου τζόγου δρουν σε καθεστώς προστασίας, ενώ πολλά είναι εκείνα που ακούγονται για κρούσματα διαφθοράς. Λέγεται, πως δίκτυα του παράνομου τζόγου έχουν γίνει «κράτος εν κράτει» στη Θεσσαλονίκη με τις αρχές, εκεί, να μην επιδεικνύουν τον απαραίτητο ζήλο και να μην παράγουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Και αυτό είναι περίεργο, αν σκεφτεί κανείς πως τα αποτελέσματα στην Αθήνα, δηλαδή σε μία πόλη με πενταπλάσιο πληθυσμό από εκείνον της Θεσσαλονίκης είναι εντυπωσιακά.

Στο επίκεντρο λοιπόν αυτής της συζήτησης βρίσκεται η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα…».

Οι τελευταίες εξελίξεις με τους ναούς του τζόγου να κλείνουν, δείχνουν πως κάτι αλλάζει στη Θεσσαλονίκη. 

Ο παράνομος τζόγος υπολογίζεται σήμερα στα επίπεδα των 6 -7 δισεκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για έγκλημα κατά της χώρας. Τα χρηματικά ποσά που χάνονται είναι τεράστια αφού δεν μπαίνουν ποτέ στα κρατικά ταμεία. Το 2017 στα ταμεία του ελληνικού κράτους μπήκαν 750.000.000 ευρώ από την φορολόγηση των νόμιμων εταιρειών τυχερών παιγνίων, την στιγμή που ο παράνομος τζόγος ζει και βασιλεύει.

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή