από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Μπαράζ απολύσεων στην Εθνική Τράπεζα

Μπαράζ απολύσεων στην Εθνική Τράπεζα
Τετάρτη, 27 Νοέμβριος 2019

Μπαράζ απολύσεων στην Εθνική Τράπεζα από την προηγούμενη Παρασκευή, η εταιρία Icap Outsourcing Solutions έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον 20 απολύσεις.

Ο Σύλλογος Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα επισημαίνει ότι «ειπώθηκε από επίσημα χείλη πως οι απολύσεις γίνονται τώρα για να μην έχουμε στενοχώριες τα Χριστούγεννα».

Σε ανακοίνωση για τις νέες απολύσεις ενοικιαζόμενων ο σύλλογος αναφέρει:

«Είναι απορίας άξιον τι περικοπές γίνονται, από ανθρώπους που δουλεύουν για πενταροδεκάρες, όταν η τράπεζα αλλάζει οργανόγραμμα και τοποθετεί κάθε ειδικό συνεργάτη σε θέση Υποδιευθυντή (τουλάχιστον). Αλλά και ποια έργα δήθεν μειώνονται όταν απολύεται κόσμος με γνώση, εξειδίκευση και  εμπειρία  και στις θέσεις τους προσλαμβάνονται νέοι φθηνότεροι υπάλληλοι ή ακριβότεροι «ειδικοί συνεργάτες».

Ποιος ρωτάει άραγε πώς θα κάνουν γιορτές μονογονεϊκές οικογένειες που η εργασία στην Τράπεζα ήταν το μόνο μέσο προς το ζην, οικογένειες με άρρωστους ανθρώπους  που στέλνουν στην ανεργία, αλλά και άνθρωποι με δεκαετίες στην τράπεζα που σε μια νύχτα κάποιοι αποφάσισαν πως δεν είναι πια χρήσιμοι.

Ταυτόχρονα κάποιοι αθεόφοβοι πιέζουν «τους τυχερούς» που μένουν, για περισσότερη δουλειά, λιγότερα διαλείμματα και ησυχία, γιατί οι τράπεζες δεν είναι δα και τίποτα φιλανθρωπικά ιδρύματα! Επιπλέον εκφοβίζουν τους απολυμένους, λέγοντάς τους πως αν δεν υπογράψουν δεν θα πάρουν αποζημίωση ή θα πάρουν τα μισά χρήματα».

O Σύλλογος Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα καλεί τα μέλη του στη σημερινή γενική συνέλευση στις 12.30 στο κτίριο της οδού Πειραιώς 74, για τον προγραμματισμό κινητοποιήσεων.

Η πρόεδρος του σωματείου δανειζόμενου προσωπικού τραπεζικού τομέα Βασιλική Χριστοπούλου μιλώντας πρόσφατα Στο Κόκκινο είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ότι μετά την κατάργηση της συνευθύνης εργοδότη και εργολάβου για τα εργασιακά των εργαζόμενων του τελευταίου και της υποχρέωσης βάσιμης αιτιολόγησης μίας απόλυσης από τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, ξεκίνησε μπαράζ απολύσεων στην Εθνική Τράπεζα, σε ανθρώπους που εργάζονται για πάρα πολλά χρόνια σε καθεστώς «ενοικίασης».

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η μικρότερη διάρκεια απασχόλησης στην Εθνική Τράπεζα μεταξύ αυτών των απολυμένων ήταν 3 χρόνια, ενώ η μεγαλύτερη ήταν 19 χρόνια. «Μετά από 19 χρόνια απολύθηκε η συνάδελφος, χωρίς κανένα κριτήριο και μάλιστα ενώ έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, δηλαδή δεν τηρήθηκε κανένα απολύτως κοινωνικό κριτήριο σε αυτές τις απολύσεις που γίνονται».

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή