από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

ΣΥΡΙΖΑ: Να παραταθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας

ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ

Οι δύο αρμόδιοι τομεάρχες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ασκούν κριτική στην κυβέρνηση πως «παριστάνει ότι διαπραγματεύεται με τους θεσμούς ενόψει της 1ης Μαΐου», ενώ «η πραγματικότητα είναι ότι αρνείται να παρατείνει την προστασία της α' κατοικίας και να απαγορεύσει τους πλειστηριασμούς μέχρι το τέλος του 2020, ότι βιάζεται να ανοίξει τα δικαστήρια με προφανή σκοπό, ότι ετοιμάζει ένα νέο πτωχευτικό δίκαιο υπό τις οδηγίες των τραπεζών».
Κυριακή, 30 Αύγουστος 2020

Να παρατείνει το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας ζητούν από την κυβέρνηση της ΝΔ ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής τομεάρχης, Γιώργος Τσίπρας, με κοινή ανακοίνωσή τους. Κατά την άποψή τους «η άρση προστασίας της α’ κατοικίας συνιστά κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα. Δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά, έμποροι, μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες, που πλήττονται από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια καταιγίδα εξώσεων και πλειστηριασμών».

Αμέσως μετά οι δύο αρμόδιοι τομεάρχες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ασκούν κριτική στην κυβέρνηση πως «παριστάνει ότι διαπραγματεύεται με τους θεσμούς ενόψει της 1ης Μαΐου», ενώ «η πραγματικότητα είναι ότι αρνείται να παρατείνει την προστασία της α’ κατοικίας και να απαγορεύσει τους πλειστηριασμούς μέχρι το τέλος του 2020, ότι βιάζεται να ανοίξει τα δικαστήρια με προφανή σκοπό, ότι ετοιμάζει ένα νέο πτωχευτικό δίκαιο υπό τις οδηγίες των τραπεζών».

Οι κ.κ. Παππάς και Τσίπρας αναφέρονται στην πρόταση της Ένωσης Δικαίου Προστασίας Καταναλωτή για την προστασία της α’ κατοικίας, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας και η οποία «είναι μια σοβαρή πρόταση, σε θετική κατεύθυνση». Καλούν δε τα κόμματα, την οργανωμένη επιχειρηματικότητα, τις καταναλωτικές ενώσεις και τους φορείς δανειοληπτών «να συμβάλλουν στο διάλογο που ανοίγει η πρόταση αυτή». «Η υγειονομική και η επερχόμενη οικονομική κρίση δεν πρέπει να μετατραπούν σε ευκαιρία για τους λίγους και καταστροφή για τους πολλούς», σημειώνουν οι κ.κ. Παππάς και Τσίπρας.

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή