από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Η ΕΚΤ στηρίζει το ελληνικό αίτημα για μικρότερα πλεονάσματα

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Με βάση τις προβλέψεις της ΤτΕ, η ελληνική οικονομία έχει την δυνατότητα να αναπτυχθεί κατά 2,5% του ΑΕΠ το 2017 με ατμομηχανή μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις και το δεδομένο ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα έχουν την πορεία που έχει προγραμματιστεί
Τετάρτη, 14 Σεπτέμβριος 2016

Την υποστήριξη από την ΕΚΤ του ελληνικού αιτήματος για μείωση των δημοσιονομικών στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα από το 3,5% στο 2,5% του ΑΕΠ ή το 2% του ΑΕΠ επιβεβαίωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της ΤτΕ. Η ίδια πηγή τόνιζε ότι με βάση τις προβλέψεις της ΤτΕ, η ελληνική οικονομία έχει την δυνατότητα να αναπτυχθεί κατά 2,5% του ΑΕΠ το 2017 με ατμομηχανή μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις και το δεδομένο ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα έχουν την πορεία που έχει προγραμματιστεί.

Μεταφέροντας το κλίμα που υπάρχει από τους θεσμούς, η ίδια πηγή εκτίμησε ότι η αξιολόγηση των διοικήσεων των εμπορικών τραπεζών θα προχωρήσει γρήγορα και θα ξεκινήσει εγκαίρως η εκκαθάριση των κόκκινων δανείων.

Τόνιζε επίσης ότι η ΤτΕ έχει 6 αιτήσεις από distress funds δηλαδή επενδυτικά κεφάλαια, τα οποία τοποθετούν σε αγορές κόκκινων δανείων και θα πάρουν και την άδεια για να λειτουργήσουν στην ελληνική αγορά.

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή