από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ο Στουρνάρας απειλεί τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και υπονομεύει την πορεία της χώρας

Ο Γιάννης Στουρνάρας

Ο Γιάννης Στουρνάρας

Στριμωγμένος ο Γιάννης Στουρνάρας, απειλεί
Παρασκευή, 16 Σεπτέμβριος 2016

Ευθείες απειλές για τη σταθερότητα ολόκληρου του πιστωτικού συστήματος διατύπωσε αργά χθες το βράδυ ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, αντιδρώντας σπασμωδικά στον έλεγχο που διενήργησαν νωρίτερα οι οικονομικοί εισαγγελείς Διαφθοράς στη διαφημιστική εταιρεία της συζύγου του, στο πλαίσιο της έρευνας για τις διαφημιστικές δαπάνες του ΚΕΕΛΠΝΟ από το 2011 μέχρι το 2014.

Αντίστοιχος έλεγχος έγινε τόσο στο Κέντρο όσο και σε άλλη εταιρεία που εμπλέκεται στην υπόθεση. Ο κ. Στουρνάρας έθεσε βέτο στη συμμετοχή τεσσάρων προσώπων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Bank και δημοσιοποίησε το πάγωμα χορηγήσεων (λήψης και χορήγησης δανείων) μέχρι τον ορισμό νέου Δ.Σ. από τη γενική συνέλευση των μετόχων την ερχόμενη Τρίτη.

Κι αυτό παρ' ότι με δική του πρωτοβουλία είχε επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και είχαν συμφωνήσει, όπως δήλωναν κύκλοι και των δύο πλευρών, ότι η δικαστική έρευνα δεν θα επηρεάσει τη συνεργασία μεταξύ κυβέρνησης και ΤτΕ, καθώς επίσης και ότι θα υπάρξει συνάντηση μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Μπρατισλάβα.

* Η ΤτΕ πάγωσε τις χορηγήσεις στην Attica Bank μέχρι τον διορισμό νέου Δ.Σ. την Τρίτη και έθεσε βέτο για τέσσερις συμβούλους

avgi.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή