από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

ΒΟΜΒΑ: Συνεργάτες Βενιζέλου, Βρούτση και Σταϊκούρα «έκοβαν και έραβαν» στην Attica Bank

Τράπεζα Αττικής

Τράπεζα Αττικής

Αποκαλυπτικά στοιχεία για το μεγάλο πάρτι που είχε στηθεί επί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ
Παρασκευή, 23 Σεπτέμβριος 2016

Το περίφημο «τρίγωνο της διαπλοκής», κατατρώει τη χώρα εδώ και δεκαετίες. Η αντιμετώπισή του έχει γίνει η «σημαία» πολιτικών κομμάτων, με τη σχετική συζήτηση να έχει αναθερμανθεί τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Εχουν υπάρξει μάλιστα καταγγελίες, σημαντικές μεν, αποσπασματικές δε, αναφορικά με τη δανειοδότηση των εταιρειών Καλογρίτσα από την Attica Bank.

Η αντιπολίτευση εστιάζει στην περίοδο διακυβέρνησης από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αντίστοιχος ή και πολλαπλάσιος επισφαλής δανεισμός προς επιχειρήσεις υπήρχε επί πολλά έτη παλαιότερα. Δημοσιεύματα σχετικά με τη θέση της Attica Bank την φέρουν επίσης λίγο-πολύ στα όρια της κατάρρευσης. Ολα αυτά μένει να αποδειχτούν ή να διαψευστούν από το πρόσφατο πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος, που αποτελεί τον θεσμικό ελεγκτή των πεπραγμένων των διοικήσεων των τραπεζών, άρα και της Attica Bank.

Τα στοιχεία που αποκαλύπτονται σήμερα είναι ενδεικτικά για το πώς στενοί συνεργάτες κορυφαίων πολιτικών και κυβερνητικών παραγόντων των πρόσφατων ετών στη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ (που σημειωτέον έχουν λάβει δάνεια 13 εκατ. ευρώ), συμμετείχαν στη διοίκηση της τράπεζας την ίδια περίοδο που είχαν διοριστεί σε θέσεις στο Δημόσιο. Και μάλιστα είχαν αναλάβει θέσεις στην Τράπεζα Αττικής, σύμφωνα με τις οποίες όφειλαν να ελέγχουν και τη λειτουργία της.

Τα στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η Εφημερίδα των Συντακτών αποδεικνύουν πώς στενοί συνεργάτες κορυφαίων πολιτικών και κυβερνητικών παραγόντων των πρόσφατων ετών στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ (που σημειωτέον έχουν λάβει δάνεια 13 εκατ. ευρώ) συμμετείχαν στη διοίκηση της τράπεζας την ίδια περίοδο που είχαν διοριστεί σε θέσεις στο Δημόσιο. Και μάλιστα είχαν αναλάβει θέσεις στην Τράπεζα Αττικής, σύμφωνα με τις οποίες όφειλαν να ελέγχουν και τη λειτουργία της…

Ανάμεσα σε αυτούς, διορισμένοι σύμβουλοι στο υπουργείο Οικονομικών και επικεφαλής ασφαλιστικού ταμείου. Είχαν, μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην αρμοδιότητά τους την εποπτεία των δανείων!

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε βρει στην Attica Bank «επαγγελματική στέγη» σε συνεργάτες του, ενώ από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας το ίδιο είχε συμβεί με συνεργάτες των υπουργών των κυβερνήσεων Σαμαρά, Χρήστου Σταϊκούρα και Γιάννη Βρούτση.

Διαβάστε ολόκληρο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Νίκου Σβέρκου στην Εφημερίδα των Συντακτών

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή