από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Στάση αναμονής για το χρηματιστήριο καμία ανησυχία για τις δηλώσεις από ΔΝΤ (ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ)

ΔΝΤ

ΔΝΤ

Πέμπτη, 25 Ιανουάριος 2018

Μετά τις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις του ελληνικού χρηματιστηρίου, υποχωρεί σήμερα ελάχιστα, χωρίς ωστόσο να προκαλεί κάποια ανησυχία.Ο γενικός δείκτης βρίσκεται στις 882 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,23%, τουλάχιστον προς το παρόν, γιατί μέχρι το τέλος της ημέρας δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί. 

Τα ομόλογα συνεχίζουν να βελτιωνουν και σήμερα με το δεκαετές να έχει απόδοση 3,68% το πενταετές 2,63% και το διετές 1,26%. Η αγορά περιμένει την επόμενη εβδομάδα την πρώτη δοκιμαστική έκδοση του εφταετούς ελληνικού ομολόγου. σύμφωνα με την οποία θα έχουμε μία εικόνα για την συνέχιση της καλής πορείας του χρηματιστηρίου και των ελληνικών ομολόγων αντίστοιχα.

Οι χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου του Δ.Ν.Τ. όσον αφορά το ελληνικό χρέος, ότι οι οποίες αναφορές στις ρυθμίσεις αυτού δεν είναι επαρκής να συμμετέχει στο πρόγραμμα δεν ανησυχούν την αγορά καθώς το πρόγραμμα πλησιάζει στο τέλος του και έτσι κι αλλιώς η συμμετοχή του Δ.Ν.Τ. στο πρόγραμμα έχει σταματήσει εδώ και πολύ καιρό.

 Έχει ειπωθεί και στο παρελθόν ότι αν χρειαστεί η Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα μπορεί να αρκεστεί μόνο στο δικό της DSA για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

 Ίσως βεβαία αυτή η δήλωση να αποτελεί ένα μοχλό πίεσης προς την Ελλάδα για να δεχτεί την προληπτική γραμμή στήριξης που μπορεί να προσφέρει το Δ.Ν.Τ. βεβαίως με ανταλλάγματα ή είναι απλά ένας λόγος εξόδου από το ελληνικό πρόγραμμα.

Η εικόνα των ομολόγων

Και του χρηματιστηρίου

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή