από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Κατηγορία: OIKONOMIA

Ευκαιρία για διόρθωση στο ρυθμό των ξένων αγορών

Αγορές

Αγορές

Τετάρτη, 31 Ιανουάριος 2018

Απότομη διόρθωση σημειώθηκε χθες στο ελληνικό χρηματιστήριο κλείνοντας -2% στις 868 μονάδες με αυξημένο τζίρο. Κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο απλά βοήθησε αρκετά και το ότι οι ξένες αγορές παγκοσμίως ήταν αρνητικές καθ΄όλη τη Διάρκεια της ημέρας σημειώνοντας μεγάλη πτώση.Για παράδειγμα η Γερμανία έκλεισε στο - 0,95%, ο Dow στην Αμερική βρίσκεται στο - 1,20% και ο Νικέι στο – 1,43%.

Εντύπωση προκαλεί το shell of στα αμερικανικά αλλά και στα ευρωπαϊκά ομόλογα, αν και χθες μετά και τις ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη τα ευρωπαϊκά σταμάτησαν προς στιγμή την συνέχιση της διόρθωσης τους. 

Όλα αυτά γίνονται στον απόηχο της αύξησης του πληθωρισμού στην Αμερική και του τερματισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης στην ευρωζώνη. Βέβαια τα κέρδη στα ευρωπαϊκά ομόλογα είναι τεράστια και μία διόρθωση μπορεί να θεωρηθεί και ως ευκαιρία για αγορά, δεν παύει όμως να είναι ένα φαινόμενο εν εξελίξει το οποίο παρακολουθούμε από κοντά. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ελληνικά ομόλογα δεν έχουνε ακολουθήσει την πτώση των υπολοίπων ομολόγων στην ευρωζώνη. Όπως βλέπουμε και στην παρακάτω εικόνα χθες είχαν μία αρκετά σταθερή εικόνα και στην παρούσα φάση είναι το σημείο αναφοράς μας.

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή