από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Διόρθωση στο Χρηματιστήριο με φόντο τη Νοvartis, τις τούρκικες προκλήσεις και τα ομόλογα (ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ)

Αγορές

Αγορές

Τρίτη, 13 Φεβρουάριος 2018

Η διόρθωση φαίνεται να συνεχίζεται και σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο καθώς ο γενικός δείκτης πέφτει αυτή τη στιγμή 0,87% και βρίσκεται στις 816 μονάδες, κάτι το οποίο οφείλεται σε διάφορους παράγοντες. 

Τα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια διορθώνουν και αυτά σήμερα ίσως λιγότερο από την Ελλάδα, αλλά αυτό που κάνει εντύπωση είναι η αύξηση των αποδόσεων των ευρωπαϊκών ομολόγων και δη της περιφέρειας. 

Όσον αφορά την Ελλάδα το θέμα της Novartis δεν μπορεί να μείνει απαρατήρητο, καθώς σε αυτό εμπλέκεται ο κεντρικός τραπεζίτης της κύριος Στουρνάρας.Για το λόγο αυτό οι αγορές ανησυχούν για και περιμένω να δουν πως θα εξελιχθεί η όλη κατάσταση πολιτικά.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά έχουμε και τις απειλές από πλευράς Τουρκίας σε Ελλάδα και Κύπρο, με πρόσφατο παράδειγμα τον εμβολισμό από μεριάς της τουρκικής ακτοφυλακής σε σκάφος του λιμενικού στα Ίμια.Απάντηση σε αυτές τις απειλές έδωσε ο Τουσκ, καθώς κάλεσε τον Ερντογάν να αποφεύγει τέτοιους χαρακτηρισμούς εναντίον οποιαδήποτε μέλους της ευρωπαϊκής ένωσης.

Στο χώρο του ελληνικου χρηματιστηρίου και των ομολόγων επικρατεί η παρακάτω εικόνα:

Συσχετισμός απόδοσης ομολόγου με το δείκτη του ελληνικού χρηματιστηρίου

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή