από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Πρώτη φορά προφυλακίσεις - Οι αρχές ξεδοντιάζουν το τέρας του παράνομου τζόγου

Παράνομος τζόγος

Παράνομος τζόγος

Οι αρχές δεν αστειεύονται με εγκληματικές ενέργειες που σχετίζονται με τον παράνομο τζόγο
Τρίτη, 06 Μάρτιος 2018

Συντριπτικά είναι τα χτυπήματα που καταφέρουν οι αρχές σε βάρος του παράνομου τζόγου και των εγκληματικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται σε αυτό το πεδίο. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να συντρίψει το νοσηρό αυτό φαινόμενο που απειλεί την ελληνική κοινωνία, την ελληνική οικογένεια και βέβαια την ελληνική οικονομία. 

Τι πιστοποιεί την βούληση των αρχών να συντρίψουν το τέρας του παράνομου τζόγου; 

Για πρώτη φορά έχουμε προφυλακίσεις μελών εγκληματικής οργάνωσης. Τις προάλλες οι ελληνικές αρχές σημείωσαν μία νέα μεγάλη επιτυχία στον «πόλεμο» κατά του παράνομου τζόγου.

Τα μέλη της οργάνωσης που εξαρθρώθηκε είχαν στήσει ένα δίκτυο με 29 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παιχνίδια τύπου «φρουτάκια» μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών, εξασφαλίζοντας κέρδη τα οποία υπολογίζονται ότι υπερβαίνουν το ποσό των 300.000 ευρώ.

Όπως είχε  ανακοίνωσει η ΕΛΑΣ, στις 27 Φεβρουαρίου συνελήφθησαν 39 άτομα, μεταξύ των οποίων ο 44χρονος αρχηγός της οργάνωσης και τέσσερα βασικά μέλη. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ 34 από τους συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον Τακτικό Ανακριτή. Επίσης ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή ακόμα (29) ατόμων.

Από τους συλληφθέντες, δύο, ως αρχηγοί της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, ο ένας στις φυλακές Κορυδαλλού και ο άλλος στις φυλακές Ναυπλίου. 

12 από τους συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με τους αυστηρούς περιοριστικούς όρους της απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα και 1η και 16η του μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους. Επίσης 13 αφέθησαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Τέλος 7 αφέθησαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους και θα παραπεμφθούν σε δίκη μαζί με τα υπόλοιπα μέλη.

Καταλαβαίνει ο κάθε ένας λοιπόν πως οι ελληνικές αρχές δεν αστειεύονται πλέον απέναντι σε εγκληματικές ενέργειες που σχετίζονται με τον παράνομο τζόγο. 

Για τη διεξαγωγή των παράνομων τυχερών παιχνιδιών τύπου «φρουτάκια» τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν αληθοφανή ιστότοπο μιας από τις 24 εταιρείες διαδικτυακού στοιχηματισμού, χωρίς την έγκρισή της. Μάλιστα, το κύκλωμα είχε τη δυνατότητα να επηρεάζει και  το αποτέλεσμα των παιχνιδιών εκτοξεύοντας έτσι τα κέρδη που αποκόμιζε από τους ανυποψίαστους παίκτες.

Προκειμένου να προσδώσουν νομιμοφάνεια στην εγκληματική τους δραστηριότητα, κατήρτιζαν ιδιωτικά συμφωνητικά διαφήμισης μεταξύ εταιρείας, νόμιμος εκπρόσωπος της οποίας ήταν ο 44χρονος, και τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων, παρέχοντας έντυπα, προς επίδειξη σε περίπτωση ελέγχου από αρμόδιες Αρχές, καθώς και σε θαμώνες – παίκτες, προκειμένου να πεισθούν για την εγκυρότητα του ιστότοπου που διαχειρίζονταν τα μέλη της οργάνωσης.

Όπως διαπιστώθηκε, είχαν εξασφαλίσει:

-μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι συνδέονταν σε εξυπηρετητή (Server), που διαχειρίζονταν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης,

-ευρύ δίκτυο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στα οποία εγκατέστησαν παράνομο λογισμικό (software) για τη διενέργεια των παιγνίων και τη χρήση πλαστού σήματος,

-τη στρατολόγηση – ένταξη στην οργάνωση ατόμων που εκμεταλλεύονταν τα προαναφερόμενα καταστήματα, αποδίδοντας σε αυτά μερίδιο των παράνομων κερδών,

-την προμήθεια προπληρωμένων καρτών και

-μεγάλο πελατολόγιοΚατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν

·         χρηματικό ποσό ύψους 68.184,10 ευρώ

·         (70) ηλεκτρονικοί υπολογιστές

·         (115) Ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα

·         (28) συσκευές κινητών τηλεφώνων και πλήθος καρτών SIΜ

·         (72) Προπληρωμένες κάρτες

·         πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή