από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Όταν ο Βορίδης δεσμευόταν για την 13η σύνταξη (BINTEO)

Ο Βορίδης

Ο Βορίδης

Τρίτη, 07 Ιανουάριος 2020

Προεκλογικά, όλα τα σημερινά κυβερνητικά στελέχη ήταν εξαιρετικά φειδωλά ως προς την 13η σύνταξη και την διατήρησή της, καθώς ήταν κοινό μυστικό ότι αυτή δεν «χωρούσε» στο οικονομικό πρόγραμμα Μητσοτάκη -παρά τις περί του αντιθέτου «χλιαρές» διαβεβαιώσεις. 

Στην ερώτηση για το αν θα διατηρήσει η Ν.Δ. τη 13η σύνταξη ο Μάκης Βορίδης προεκλογικά είχε απαντήσει «αφού το ψηφίζουμε προφανώς δεν το κόβουμε. Ότι ψηφίζουμε μας δεσμεύει».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, λοιπόν, είδε το βίντεο με τις σχετικές δηλώσεις του να γίνεται… viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το περασμένο τριήμερο, καθώς άλλοι υπουργοί είπαν… άλλα πράγματα. «Δεν υπήρξε ποτέ 13η σύνταξη. Ήταν μία προεκλογική εξαπάτηση της κυβέρνησης τότε για να εξαγοράσει τη συνείδηση των συνταξιούχων παραμονή των εκλογών. 

Το ποσό παραμένει ως συνταξιοδοτική δαπάνη στο νέο ασφαλιστικό σύστημα», επισήμανε αίφνης χθες ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μέσω του Open. Μία ημέρα νωρίτερα, από το ίδιο κανάλι, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είχε προηγηθεί προαναγγέλλοντας το «κόψιμο» αυτής της παροχής. 

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δώσει 13η σύνταξη, καθώς χρήματα δεν υπάρχουν», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Βέβαια, την πατρότητα της αποκάλυψης είχε, ήδη από τις 10 Δεκεμβρίου του 2019, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Νότης Μηταράκης, ο οποίος είχε αποκαλύψει ότι δε θα καταβληθεί φέτος η 13η σύνταξη, αλλά «θα πάμε σε κάτι άλλο, σε κάποιον μόνιμο μηχανισμό στήριξης», όπως είχε πει χαρακτηριστικά.

Χτες 5 Ιανουαρίου ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης αποκάλυψε: Δεν υπήρχε ποτέ 13η σύνταξη...

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή