από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

«Χρόνια πολλά» και... παρηγοριά στον Σαμαρά, δυσαρέσκεια για Μητσοτάκη

Ο Σαμαράς

Ο Σαμαράς

Σάββατο, 18 Ιανουάριος 2020

Σε πολιτική εκδήλωση μετατράπηκε η ονομαστική εορτή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, καθώς –όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια– άνοιξε το γραφείο του στο Κολωνάκι και δέχθηκε ευχές, σύμφωνα με το paron.gr.

Η διαφορά με τις προηγούμενες χρονιές ήταν ότι φέτος συνέπεσε με την ανακοίνωση από πλευράς του Κυριάκο Μητσοτάκη του ονόματος του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, που δεν είναι ο... Σαμαράς. Πλήθος κόσμου, υπουργοί, βουλευτές, κομματικά στελέχη αλλά και απλοί πολίτες πήγαν για να του ευχηθούν τα «χρόνια πολλά», ενώ έξω από το κτίριο, ειδικά τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες, δημιουργήθηκε «μποτιλιάρισμα».

Μεταξύ αυτών ήταν οι υπουργοί Εργασίας Γ. Βρούτσης, Υγείας Β. Κικίλιας, Μεταναστευτικής Πολιτικής Ν. Μηταράκης, οι υφυπουργοί Β. Κοντοζαμάνης, Κ. Σκρέκας κ.ά. Μάλιστα ο κ. Κικίλιας δεν περιορίσθηκε στις διά ζώσης ευχές, ευχήθηκε στον πρώην πρωθυπουργό μέσω… Twitter, όπου ανήρτησε κι ένα βίντεο με την ομιλία του κ. Σαμαρά στο τελευταίο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Από πλευράς βουλευτών την πόρτα του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού πέρασαν αρκετοί βουλευτές, όπως οι Θ. Πλεύρης, Δ. Μαρκόπουλος, Χρ. Μπουκώρος, Ζ. Μακρή, Ν. Ταγαράς, Μ. Βολουδάκης κ.ά. Θέμα συζήτησης στα πηγαδάκια που στήθηκαν το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, με αρκετούς να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την επιλογή του πρωθυπουργού.

Ορισμένοι μάλιστα απευθυνόμενοι προς τον ίδιο του είπαν, ίσως παρηγορητικά: «Εσένα έπρεπε να κάνει Πρόεδρο ο Μητσοτάκης. Θα ήσουν ο καλύτερος»...

Ό ίδιος πάντως δεν θα ψηφίσει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή