από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διέψευσε το υπουργείο Οικονομικών για το «μαξιλάρι»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ο Άδωνις Γεωργιάδης

Πέμπτη, 16 Απρίλιος 2020

Έντονες πολιτικές αντιδράσεις προκάλεσε η χθεσινή «διαρροή» του υπουργείου Οικονομικών στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη χρησιμοποίηση των 12-14 δισ. ευρώ από το «μαξιλάρι». Ωστόσο, για μια ακόμη φορά, θα μπορούσε να πει κανείς, πως οι “γαλάζιοι” δεν έχουν αρκετά καλή επικοινωνία μεταξύ τους, καθώς ο Άδωνις, έσπευσε -σε μια από τις πολλές τηλεοπτικές του εμφανίσεις-, να διαψεύσει την πληροφορία.

Όπως αποκάλυψε η «διαρροή» του υπουργείου Οικονομικών, μέχρι και τον Μάρτιο δεν είχε χρησιμοποιηθεί το «μαλακό» μαξιλάρι των ταμειακών διαθεσίμων ύψους 12-14 δισ. ευρώ. Η χρησιμοποίησή του άρχισε από τον Απρίλιο για τη χρηματοδότηση των μέτρων στήριξης από την πανδημία του κορωνοιού, ενώ το ΥΠΟΙΚ εκτιμά ότι το μαξιλάρι αυτό είναι αρκετό για τη στήριξη των μέτρων έως και τον Ιούλιο. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων πάντως διέψευσε το πρωί της Πέμπτης τους κύκλους του ΥΠΟΙΚ. Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «δεν έχουμε ακουμπήσει το “μαξιλάρι”». «Καλό είναι, όσο γίνεται να μην το ακουμπήσουμε διότι θα είναι κακό σήμα για τις αγορές», είπε.

Θεμιτή θα ήταν μια συνεννόηση των γαλάζιων Υπουργών,για το τι τελικά έχει συμβεί με αυτό το “μαγικό μαξιλάρι” που εμφανίζεται και εξαφανίζεται, κατά το δοκούν -σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του κυβερνώντος κόμματος-, προτού προχωρήσουν σε δηλώσεις.

Μετά τη χθεσινή διαρροή, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για αδιαφάνεια, υπογραμμίζοντας ότι είναι αδιανόητο να μην έχει ανακοινωθεί επισήμως απολύτως τίποτα. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται μετά το Πάσχα να ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, με αντικείμενο τα χρήματα από το «μαξιλάρι».

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή