από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ δεν σηκώνει το τηλέφωνο στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ντόναλντ Τραμπ και Κυριάκος Μητσοτάκης

Ντόναλντ Τραμπ και Κυριάκος Μητσοτάκης

Πέμπτη, 11 Ιούνιος 2020

Μπορεί στην Αθήνα να εκφράζεται ικανοποίηση για το γεγονός ότι τόσο ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάθιου Πάλμερ, όσο και ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, καλούν την Τουρκία να ηρεμήσει, καταδικάζουν το «τουρκολιβυκό Μνημόνιο» και αναφέρουν ότι όλα τα νησιά έχουν πλήρη επήρεια, όμως είναι σαφές ότι αυτό δεν αρκεί. Ο Ερντογάν και οι διάφοροι επιτελείς του συνεχίζουν κάθε μέρα να επιβαρύνουν το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών, ενώ στην κυβέρνηση ολοένα και μεγαλώνει η ανησυχία για τις βουλές του Τούρκου προέδρου.

Τούτων δοθέντων, στο Μαξίμου και στο υπουργείο Εξωτερικών εκτιμάται ότι θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμη μία παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ στον Τούρκο ομόλογό του. Σύμφωνα με πληροφορίες το Μέγαρο Μαξίμου φέρεται να έκανε μία διερευνητική επαφή δια της διπλωματικής οδού προς την Ουάσινγκτον, με στόχο μία τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Μητσοτάκη, που θα μπορούσε να φέρει ένα τηλεφώνημα από τον «πλανητάρχη» προς τον «Σουλτάνο».

Ωστόσο, προσώρας, η κλήση του Κυριάκου Μητσοτάκη... προωθείται. Βεβαίως σε αυτή τη φάση ο Ντόναλντ Τραμπ έχει πολλά και σοβαρά προβλήματα. Όμως, το ίδιο ισχύει και για τα ελληνοτουρκικά...

ΠΗΓΗ: matrix24.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή