από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Παρέμβαση Σαμαρά σε Μητσοτάκη για τον ανασχηματισμό - Τι ζήτησε για τρείς υπουργούς

Ο Σαμαράς

Ο Σαμαράς

Παρασκευή, 19 Ιούνιος 2020

Παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά πριν τον ανασχηματισμό, με διορθωτικές κινήσεις κατά την επίσημη κυβερνητική γραμμή, αποκαλύπτει ο σημερινός τύπος. 

Συγκεκριμένα, οι εφημερίδες «Εστία» και «Αυγή» αναφέρονται σε μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά προς το Μέγαρο Μαξίμου, για 3 υπουργούς και μια... αναβάθμιση. 

Η εφημερίδα «Εστία» σε θέμα με τίτλο «Διάβημα Σαμάρα σε Κυριάκο για Κεραμέως, Άδωνι, Βρούτση», αναφέρει τι ζήτησε για τους τρείς υπουργούς ο πρώην πρωθυπουργός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως γράφει, απέστειλε μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου μέσω τρίτου, προειδοποιώντας ότι τυχόν απομάκρυνση ή υποβάθμιση των πολιτικών του τέκνων θα αποτελέσει αιτία πολέμου, ζητώντας συγχρόνως αξιοποίηση και βουλευτών της επιρροής του.

Μία από τις επιθυμίες του Αντώνη Σαμαρά είναι η μετακίνηση της Νίκης Κεραμέως στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Επιπλέον, ο Αντώνης Σαμαράς βάζει βέτο για την μη απομάκρυνση και του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ενώ όπως αναφέρει το ρεπορτάζ ενδιαφέρον παρουσιάζει και η πληροφορία ότι η μέριμνα που επιδεικνύει για τον Άδωνι Γεωργιάδη, ήταν... πιο χαλαρή.

Σύμφωνα δε, με την «Εστία» από την απάντηση Μητσοτάκη στα αιτήματα Σαμαρά θα κριθούν πολλά, ενώ σε κάθε περίπτωση είναι η πρώτη οριακή στιγμή στα εσωκομματικά της ΝΔ.

Από την πλευρά της η «Αυγή» σε αντίστοιχο θέμα με τίτλο: «Όμηρος του Σαμαρά ο Μητσοτάκης», αναφέρει ότι ο πρώην πρωθυπουργός απαίτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραμείνουν οι υπουργοί Βρούτσης, Γεωργιάδης και Μηταράκης  και να αναβαθμιστεί η Κεραμέως μετακινούμενη στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή