από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

«Αρκετά εκμεταλλεύτηκες το...» - Ο άγνωστος διάλογος του Τσίπρα με τον Μητσοτάκη στο Μαξίμου

Μητσοτάκης και Τσίπρας

Μητσοτάκης και Τσίπρας

Παρασκευή, 24 Ιούλιος 2020

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκρούονται διαρκώς ήδη από το 2016. Ωστόσο, σε κάθε συνάντησή τους -ανεξαρτήτως των ρόλων που ο καθένας είχε- η συζήτηση ήταν ειλικρινής και ουσιαστική. Όμως, χθες τα πράγματα ήταν διαφορετικά. 

Το ότι η Κουμουνδούρου έσπευσε να αφήσει να διαρρεύσει πως η συνάντηση «διεξήχθη σε βαρύ κλίμα», όπως έλεγαν ανώτατες κομματικές πηγές, δεν ήταν τυχαίο, ούτε η διαρροή ήταν «τυπική». Αντιθέτως, ο Αλέξης Τσίπρας το τελευταίο διάστημα είναι… έξαλλος με τον πρωθυπουργό, καταλογίζοντάς του χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Με άλλα λόγια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με το matrix24.gr, θεωρεί ότι πίσω από τις «αποκαλύψεις» με τα ηχητικά και τις κασέτες, βρίσκεται μία ενορχηστρωμένη επίθεση, για την οποία έχει δώσει το «πράσινο φως» ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ταυτοχρόνως, ο Αλέξης Τσίπρας έχει ενοχληθεί και από τον τρόπο με τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να ποντάρει πολιτικά πάνω στην εθνική τραγωδία στο Μάτι.

Γι’ αυτό και χθες, ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε για όλα αυτά τον πρωθυπουργό του, προειδοποιώντας τον ότι εφεξής η σχέση τους δε θα είναι όπως παλιά. Μάλιστα, σύμφωνα πάντοτε με το matrix24.gr μεταξύ άλλων, στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή ακούστηκε και η εξής φράση: «Αρκετά το εκμεταλλεύθηκες το Μάτι. Τις πήρες τις εκλογές. Άσε τώρα τις ψυχές των ανθρώπων στην ησυχία τους».

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή