από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

«Ο Τσίπρας θέλει να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ νέο ΠΑΣΟΚ, ενώ ο...» - Στο πλευρό του βολικού και ακίνδυνου Τσακαλώτου ο Άδωνις Γεωργιάδης και η σκληρή Δεξιά

Τσακαλώτος και Άδωνις

Τσακαλώτος και Άδωνις

Δευτέρα, 05 Οκτώβριος 2020

Αίσθηση προκαλεί η θετική τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη για τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην ιστοσελίδα indicator.gr. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης δεν... φείδεται επαίνων για τον τέως υπουργό Οικονομικών, φροντίζοντας να πάρει το μέρος του στην ανοιχτή εσωκομματική διαφωνία που σημειώθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ. «Εγώ με τον κ. Τσακαλώτο έχω προφανώς σοβαρές ιδεολογικές διαφωνίες. 

Για λόγους ιστορίας οφείλω να του αναγνωρίσω ότι ο κ. Τσακαλώτος υπήρξε πρωταγωνιστής στην παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, καθώς κέρδισε την εκτίμηση των Ευρωπαίων εταίρων ως αξιόπιστος συνομιλητής, βοήθησε στο να μπορέσει η κυβέρνηση να συνεννοηθεί μαζί τους κι επομένως να ολοκληρωθεί το μνημόνιο, ώστε να μην έχει η χώρα μεγάλα προβλήματα και να μπορέσει να μείνει ο Τσίπρας στην εξουσία. 

Ίσως ήταν ο υπουργός κλειδί για να μείνει ο Τσίπρας τόσα χρόνια στην εξουσία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης, για να προσθέσει με νόημα: «Προφανώς, η πολιτική παράδοση που χρησιμοποιεί ο κ. Τσακαλώτος και αυτό που θέλει να κάνει ο κ. Τσίπρας έχουν μια σημαντική ιδεολογική διαφορά. 

Ο κ. Τσακαλώτος εκφράζει περισσότερο μία παράδοση της ανανεωτικής Αριστεράς, στην οποία δεν υπάρχει η έννοια των διαγραφών και της κομματικής πειθαρχίας, ενώ ο κ. Τσίπρας κάθε μέρα που περνάει προσπαθεί να γίνει το νέο ΠΑΣΟΚ. Άρα προς το πολιτικό του πρότυπο, τον Ανδρέα, προσομοιάζουν περισσότερο οι διαγραφές και το “όποιος δεν είναι μαζί μας κατεβαίνει από το τρένο” και διάφορα τέτοια». 

«Ο Τσίπρας ο ίδιος και όχι η Τζάκρη μετατοπίζει ιδεολογικά τον ΣΥΡΙΖΑ πολύ μακρύτερα σε αυτόν τον τομέα από τις αρχές της Αριστεράς», καταλήγει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

matrix24.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή