από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

«Υπόγειος πόλεμος και σφαγή...» - Οργιάζουν ξανά οι φήμες για τη βασική διαφωνία του Τσιόδρα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης

Ο Σωτήρης Τσιόδρας

Ο Σωτήρης Τσιόδρας

Κυριακή, 18 Οκτώβριος 2020

Ο υπόγειος πόλεμος μεταξύ της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων και των πολιτικών που διαχειρίζονται επί καθημερινής βάσεως την πανδημία καλά κρατεί. Η διαμάχη έγκειται στη συνεχή έκθεση των λοιμωξιολόγων στις ραδιοτηλεοράσεις, κάτι που οι πολιτικοί εκτιμούν ότι υπονομεύει τη σοβαρότητα με την οποία η κοινωνία οφείλει να αντιμετωπίζει τα μέτρα που επιβάλλονται.

Κάποιοι επιμένουν

Οι πληροφορίες επιμένουν πως η βασική διαφωνία του Σωτήρη Τσιόδρα είναι το γεγονός ότι το πολιτικό κριτήριο λαμβάνει όλο και μεγαλύτερη προτεραιότητα στη λήψη των αποφάσεων της κυβέρνησης σε σχέση με το υγειονομικό, εν αντιθέσει με αυτό που συνέβαινε στην πρώτη φάση της πανδημίας.

Κάθετη θέση

Ο καθηγητής του LSE Ηλίας Μόσιαλος ήταν το κομβικό πρόσωπο που απέτρεψε την οποιαδήποτε σκέψη για περιορισμούς στην κίνηση των 65άρηδων. Υποστήριξε πως «το μεγαλύτερο πρόβλημα θα υπάρξει μετά τον Νοέμβριο, όταν οι δραστηριότητες θα μεταφερθούν στους εσωτερικούς χώρους». «Η στρατηγική που πρέπει να έχει η Ελληνική Πολιτεία είναι η προστασία των ηλικιωμένων και των ευάλωτων ομάδων, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να κλειστούν στα σπίτια τους οι 65άρηδες», είπε ο καθηγητής και φαίνεται πως όλοι στο Μαξίμου πείστηκαν. Όλοι, εκτός από έναν στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού.

Σήκωσε τους τόνους

Ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας στην Αθήνα ζητά από τον Δήμο Αθηναίων ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ» Παύλος Γερουλάνος. Μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, χαρακτήρισε «αστείο» να α­νταποκρίνεται ο δήμος επτά μήνες μετά την πανδημία!

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Παρόν

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή