από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ο καβγάς της δεκαετίας στη Βουλή ανάμεσα σε Πολάκη και Χριστοφιλοπούλου (ΒΙΝΤΕΟ)

Χριστοφιλοπούλου και Πολάκης

Χριστοφιλοπούλου και Πολάκης

Τετάρτη, 28 Μάρτιος 2018

Χαμός στη διάρκεια της κατάθεσης του Παύλου Πολάκη στην Εξεταστική για την Υγεία, με πρωταγωνιστή τον αναπληρωτή υπουργό και την Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Αφορμή στάθηκε η ερώτηση της βουλευτίνας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σχετικά με το πότε ζητήθηκε ο απολογιστικός έλεγχος για το ΚΕΕΛΠΝΟ, με τον Πολάκη να απαντά πως θεωρεί ηλίθια την ερώτησή της, επιμένοντας μάλιστα να γραφεί στα πρακτικά.

Η ένταση στη συνέχεια ήρθε όταν ο αναπληρωτής υπουργός είπε τη φράση «κυκλοφορούν κάτι καλά ηρεμιστικά», με τη Χριστοφιλοπούλου να εκρήγνυται και να φωνάζει προς το προεδρείο «να τον χαίρεστε κύριε πρόεδρε».

Η αντιπαράθεση όμως είχε και μέρος Β’, όταν ο κ. Πολάκης απαντώντας σχετικά με τον Ανδρέα Λοβέρδο και ενώ η κ. Χριστοφιλοπούλου ρωτούσε κάτι άλλο, είπε δηκτικά: Καταλάβατε ότι θα πάω στον κύριο Λοβέρδο και σας έπιασε καμιά τραμουντάνα;

Μη μου κουνάτε το δαχτυλάκι, δεν τρέμω. Μου κουνάει το δαχτυλάκι τώρα ο εκσυχρονισμός. Βλέπω τα καριοφίλια πίσω από την πλάτη σας. Το χτύπημα στο χέρι σε άλλους, όχι σε μένα.

Τέλος, όταν η Αννέτα Καββαδία του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε το γεγονός ότι όλες οι ερωτήσεις ήταν εκτός αντικειμένου αυτής της Εξεταστικής, αφού αφορούσαν στην τωρινή διακυβέρνηση, η βουλευτίνα της ΔΗΣΥ άρχισε έναν ακόμα γύρο κραυγών, λέγοντας ότι «είναι στο DNA σας το ψέμα και η κουκούλα».

«Πέτρες πετώ του φεγγαριού να γοργοβασιλέψει» ήταν η μαντινάδα με την οποία έκλεισε ο Παύλος Πολάκης όλο αυτό τον γύρο της διαδικασίας.

Χριστοφιλοπούλου: Σας ρωτάω: έχετε ζητήσει τους απολογισμός του ΚΕΕΛΠΝΟ;

Πολάκης: Οι ερωτήσεις που κάνετε είναι γελοίες από πάνω μέχρι κάτω. Δεν έχω να σας απαντήσω τίποτα.

Χριστοφιλοπούλου: Ντροπή σας. Εδώ δεν είναι τηλεοπτικό κανάλι, είναι Βουλή. Ησυχάστε και απαντήστε.

Πολάκης: Κάντε κι άλλο σόου, πάρτε κανένα ηρεμιστικό της Novartis, έχει καλά.

Χριστοφιλοπούλου: Να τον χαίρεστε τον κ. Πολάκη. Ντροπή. Σας έχω στριμώξει, το καταλαβαίνω. Επί τρία χρόνια μπορούσατε να πάρετε τους  απολογισμούς και δεν τους πήρατε. Σας ενδιαφέρουν μόνο να στήσετε πρωτοσέλιδα, μπράβο.

Πολάκης: Μη μου κουνάτε το δαχτυλάκι, δεν τρέμω να ξέρετε. Μου κουνάει το δαχτυλάκι ο εκσυγχρονισμός για να φοβηθώ.

Χριστοφιλοπούλου: Μιλάτε εσείς που φέρατε τον εκσυγχρονισμό με τα 99 χρόνια υπερταμείο; Εγώ σας ρωτώ κι εσείς πρέπει να απαντάτε.

Πολάκης: Βλέπω τα καριοφίλια πίσω από την πλάτη σας. Το χτύπημα του χεριού να το κάνετε σε άλλους, όχι σε μένα.

Χριστοφιλοπούλου: Το ψεύδος και η κουκούλα είναι στο DNA σας.

Πολάκης: Πέτρες πετώ του φεγγαριού να γοργοβασιλέψει.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή