από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Αμίλητος ο Μητσοτάκης για την offshore της Μαρέβας και του Πρώτου Θέματος - Έχουν σπάσει τα τηλέφωνα

Κυριάκος και Μαρέβα

Κυριάκος και Μαρέβα

Δευτέρα, 23 Απρίλιος 2018

Σιγή ασυρμάτου τηρεί η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις νέες αποκαλύψεις, σύμφωνα με τις οποίες η ίδια offshore εταιρία με έδρα τον Παναμά χρηματοδότησε τόσο την επιχείρηση της συζύγου του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι όσο και την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το Μέγαρο Μαξίμου έχουν σηκώσει το θέμα ζητώντας απαντήσεις και συγκεκριμένα ποιος βρίσκεται πίσω από την offshore εταιρία η οποία μετείχε στις δύο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, τόσο της εταιρίας ρούχων της συζύγου του κ. Μητσοτάκη όσο και στην σφόδρα αντιπολιτευόμενη προς την κυβέρνηση εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Ο κ. Μητσοτάκης ωστόσο και η ΝΔ δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής τίποτα, ενώ την ίδια ώρα πληροφορίες που φθάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία κάνουν λόγο για τηλεφωνήματα από την Πειραιώς προς τα τηλεοπτικά κανάλια, στα οποία τονίζεται ότι εάν «παίξει» το θέμα στα δελτία ειδήσεων θα είναι casus belli για τον αρχηγό της ΝΔ.

Kυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζοντας την στάση υπεκφυγής και προσωπικών επιθέσεων που επέλεξε η Νέα Δημοκρατία όσο και ο ίδιος ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης, αντί να απαντήσουν ουσιαστικά στις σημερινές αποκαλύψεις του Documento, για την εταιρεία offshore που φαίνεται ως κοινός χρηματοδότης της εταιρείας της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Οι πηγές του Μαξίμου τόνισαν τα εξής:

«Περιμένουμε από τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη πειστικές απαντήσεις και όχι υπεκφυγές περί χυδαιοτήτων και προσωπικών επιθέσεων.

»Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της offshore που φέρεται να χρηματοδοτεί τόσο την εταιρία της συζύγου του όσο και την εφημερίδα Πρώτο Θέμα;»

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Documento σχετικά με την ύπαρξη offshore εταιρείας που φέρεται να χρηματοδοτεί τόσο τις επιχειρήσεις της Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, όσο και την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Όπως αναφέρει το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, «το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento αναφορικά με την ύπαρξη offshore εταιρείας που φέρεται να χρηματοδοτεί τόσο τις επιχειρήσεις της Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, όσο και την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, προκαλεί αμείλικτα ερωτήματα».

Συνεχίζοντας στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει, επικαλούμενο το ρεπορτάζ του Documento:

«Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η offshore εταιρεία με την επωνυμία Velvet Success και έδρα τον Παναμά, φέρεται να συμμετείχε στην πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που αποφάσισε ο «Όμιλος Αναστασιάδη» που εκδίδει το Πρώτο Θέμα αλλά και στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Zeus+Dion, τον Ιούνιο του 2017, που ανήκει στην κ. Γκραμπόφσκι.

»Τα παραπάνω στοιχεία φωτίζουν τους λόγους για τους οποίους η ταύτιση της εφημερίδας του Θέμου Αναστασιάδη, γνωστού και ως «κομιστή» με την ατζέντα του κόμματος του Κυρ. Μητσοτάκη είναι τόσο πολύ ισχυρή.

»Θυμίζουμε ότι ο άλλος συνεταίρος της κ. Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη ελέγχεται από την ελληνική Δικαιοσύνη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

»Ούτε τότε έδωσε κάποια εξήγηση ο κύριος Μητσοτάκης. Οφείλει όμως να απαντήσει σήμερα:

»Ποιος είναι ο κρυφός χρηματοδότης της συζύγου του και του Πρώτου Θέματος, και γιατί κρύβεται;

»Και, επιτέλους, πόσες πια σκοτεινές υποθέσεις οικονομικής διαπλοκής που εμπλέκεται ο κ. Μητσοτάκης θα δουν το φως της δημοσιότητας; Έχουμε χάσει το μέτρημα».

tribune.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή