από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Θα συζητηθούν αυτά είπε ο Νίκος Παππάς για πΓΔΜ, Πάνο Καμμένο και Ρένα Δούρου

Ο Νίκος Παππάς

Ο Νίκος Παππάς

Δευτέρα, 01 Οκτώβριος 2018

«Υπάρχουν δυσκολίες, όμως διατηρούμε την αισιοδοξία μας ότι οι διαδικασίες θα προχωρήσουν και η Συμφωνία θα τελεσφορήσει» σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μιλώντας στο News 24/7 σχετικά με το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ.

Ο Ν. Παππάς χαρακτήρισε «ακριβή και πρέπουσα, τόσο από άποψη διπλωματίας όσο και από άποψη πολιτικής, την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ». Σημείωσε ότι μια «ενδεχόμενη πρόταση δυσπιστίας από τη ΝΔ είναι καλοδεχούμενη. Θα είναι μια καλή ευκαιρία να διαπιστώσουν ότι τα σχέδια τους για συνολική αποσταθεροποίηση, με αφορμή την ΠΓΔΜ, θα πέσουν στο κενό» τόνισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ.

Απαντώντας για το θέμα των συντάξεων, ο Ν. Παππάς είπε ότι «οι νόμοι καταργούνται με νόμους. Στο ζήτημα της μη περικοπής των συντάξεων θα αξιοποιηθούν όλα τα νομικά εργαλεία, ώστε να φτάσουμε στο ευκταίο αποτέλεσμα της μη περικοπής».

Μιλώντας για την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι «υπάρχει μια πολεμική διάθεση απέναντι στην περιφερειάρχη Αττικής, τη στιγμή που όταν υπάρχουν προβλήματα σε άλλες περιφέρειες της χώρας, κυριαρχεί σιωπή».

Σε σχέση με τη διαφορά προσέγγισης Κοτζιά-Καμμένου σχολίασε: "Δεν είναι καλή εικόνα αυτή, δεν την κρύψαμε ούτε προσπαθήσαμε να την καλωπίσουμε. Υπάρχει πλειοψηφία στη Βουλή για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, εδώ είμαστε και θα το δούμε". Απαντώντας στον κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλο που μίλησε για αργυρώνητους βουλευτές τόνισε ότι "καθένας επιλέγει το ύφος με το οποίο πολιτεύεται, στη συγκεκριμένη περίπτωση με εξυπνακισμούς, με ειρωνείες και ύβρεις, όλοι κρίνονται για το ύφος και το ήθος τους". "Το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής -συνέχισε- προβλέπουν όλα τα ενδεχόμενα (σ.σ. αν οι ΑΝΕΛ άρουν την υποστήριξή τους προς την κυβέρνηση).. Προϊόντος του χρόνου θα διαμορφωθούν οι συνθήκες για να μην κινδυνεύσει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αισιοδοξούμε ότι θα έχει λυθεί το μακεδονικό μέχρι τις εκλογές. Σας διαβεβαιώ ότι η κυβέρνηση όταν υπογράφει μια συμφωνία το κάνει επειδή το πιστεύει, δεν κάνει μπλόφες, όπως έκανε ο Κ. Καραμανλής το 2008 στο Βουκουρέστι σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Αδ. Γεωριάδης". Ο κ. Παππάς απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει από ένα σημείο και μετά η κυβέρνηση ως κυβέρνηση μειοψηφίας.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή